maanantai 29. kesäkuuta 2015

Palasia viikonlopulta

Kukkahaaste on vielä kesken, mutta tähän väliin palasia viikonlopulta. Maanantaisin on mukava katsoa vähän aikaa taaksepäin, menneeseen viikonloppuun. Tavallista ja jotain pientä extraakin piti viikonloppu sisällään.
Yksi kesän merkkejä Puron varresa on lauantai-iltojen harrastus, joka herätellään kesäiltaisin henkiin talven jäljiltä. Tämä kesälaji on titenkin vesisota. Säännöt ovat varsin yksinkertaiset: vesipyssy kouraan jokaiselle osaanottajalle ja tyyli on sen jälkeen vapaa, mutta kasvoille ei saa tahallaan (?) ruikkia (joo joo, sitä on "helppo" vahtia). Lopuksi kastellaan iskä:) Sodan ajankohta on ennen saunaan menoa. Tämä on varsin käytännöllistä, koska läpimärät vaatteet voi helposti riisua takapihan terassille (anteeksi vaan, naapurit) ja marssia siitä suoraan saunaan lämmittelemään.
Viikonlopun extran tarjosi sunnuntaina kesäteatteri. Olemme käyneet lasten kanssa elokuvissa ja koululaisten kanssa kävimme talvella katsomassa teatteriesityksen, mutta nyt pääsivät pienimmätkin mukaan. Lähirannikon kesäteatteri tarjoaa tänä kesänä Allu Tuppuraisen käsikirjoittaman näytelmän Pelastakaa Röllimetsä. Sunnuntaille sattui ihanan aurinkoinen ilmakin, joten teatterielämys oli kaikinpuolin hyvä. 


Tykkään itse siitä, jos pääsääntöisesti lapsille tarkoitetussa näytelmässä on myös aikuisille jotakin. Ja tässä näytelmässä kyllä oli. Rölli on hahmona meidän lapsille hyvinkin tuttu ja kaikki tuntuivat näytelmästä tykkäävän. Iso-Rölli oli Nellyn mielestä sylistä seurattuna sopivan pelottava...mutta muuten näytelmä oli hauska ja eteni sopivalla tempolla. Ja kiva, kun oli monta lauluesitystäkin. Itseäni jäi mietityttämään niinkin olennainen asia kuin maahiskeijun sukupuoli tai lähinnä se, onko sitä ja jos on, niin haluttiinko näytelmän kautta tuoda jotakin lausumatonta julki... En tiedä. 

Mutta sen tiedän, että haluaisin käydä teatterissa huomattavasti useammin mitä nykyisellään käyn.Siksi aion pitää silmät auki siinä vaiheessa, kun tulevan syksyn teatteritarjontaa lehdissä esitellään.

Sangen sateisen kesäkuun viimeisiä päiviä eletään. Hyvää tätä viikkoa!


6 kommenttia:

 1. Mahtava lauantai-iltaharrastus teillä! :D voin nähä silmisä sen riemun moisesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Myös trampoliinilla hyppely sateessa ennen saunaa on varsin suosittu laji:)

   Poista
 2. onpas kiva harrastus,mikäs sen mukavempaa :D

  VastaaPoista
 3. Entinen kuorokaverini näyttelee tuossa Pelastakaa Röllimetsä -näytelmässä, ja mietin itsekin, että olisipa kiva käydä se katsomassa, jos osuttaisiin esitysaikaan Pohjanmaalle.

  Ja miten loistava lauantai-illan harrastus, hih :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen käymään, jos täällä seuduin liikutte niin, että esitykset vielä pyörivät. Eivät nimittäin mene koko kesää.

   Poista