sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Sunnuntaiaamupäivää

Nämä postausten otsikot ovat viime aikoina olleet kyllä todellisia mielikuvituksen puutteen riemuvoittoja.  Mutta minkäs teet, ajatus kulkee nyt näin ja toisaalta, nyt on sunnuntaiaamupäivä, joten sikäli kartalla ollaan.


Äkkiä se mennä hurahti koululaisten ensimmäinen kesälomaviikko. Omalta osaltani viikon top 10-asioihin kuuluvat kaikki nautinnolliset aamut, kun ei ole tarvinnut oman työn ohessa hoputtaa ja vauhdittaa lapsia pesemään hampaita, syömään aamupalaansa, pukemaan vaatteita ja lähtemään kouluun. Siinä mielessä itsellänikin on sellainen tunne, että tietyllä tavalla lomalla ollaan, vaikkei ollakaan. Jälleen kerran on tullut todistettua, että koulujen loma-ajat vaikuttavat todella laajasti ympärilleen. Ei ole kyse vain niistä koululaisista, vaan loma vaikuttaa moneen muuhunkin asiaan. Kotona eletään joko kouluaikaa tai loma-aikaa ja niiden mukaan määräytyy päivärytmi. Mummu joutuu loma-aikana mummulassa pitämään jäätelövarastoa yllä huomattavasti tiiviimmin mitä kouluaikana ja lähes jatkuva ulkonaolo pitää huolen siitä, että pyykkikori ei pääse tyhjenemään.


Aamupaloista tuli mieleeni, että olen aika "myöhäisherännyt", kun vasta ihan viime aikoinan olen tajunnut, miten hyvää maitorahka on aamupalalla (tai iltapalalla tai välipalalla tai yöpalalla tai missä vaan palalla). Purkki ananasta joukkoon ja avot! Hyvää on. Mutta luultavasti kaikki muut ovat tämän tienneet jo aikoja sitten, minä en vain ole sitä halunnut uskoa. Vastapainoksi piti sitten eilen leipoa pullaa. Eihän sitä nyt vallan terveelliseksi voi heittäytyä. Joku tasapaino pitää elämässä säilyä kuitenkin.
Eilen illalla alkanut sade jatkuu edelleen. Taisi olla syynä siihenkin, että aamulla nukutti niin maan perusteellisesti. Nellyä sen sijaan ei aamulla nukuttanut, herätys tapatui tänään klo 5.15. Seurasimme kamarin ikkunasta pellolla olevien lintujen aamutouhuja. Lokit lentelivät edestakaisin ja etsivät ruokaa, naakat ajoivat toisiaan takaa ja kaiken tohinan keskellä kaksi kurkea asteli arvokkaasti pellolla ja nokkasi sieltä täältä itselleen suupalan:) Aamusta on päivä paras, sanotaan. Linnut ovat samaa mieltä.

12 kommenttia:

 1. aikanen lintuhan se madon nappaa,sanotaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä sanotaan. Tänä aamuna se taisi tapahtua ihan konkreettisesti:) Muuten, hyvää nimipäivää sinulle Suvi!:)

   Poista
 2. Jos kyllästyt maitorahka-linjaan, kokeilehan raejuusto-ananasmurskaa. Se vasta hyvää on! Täyttävää ja maittavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Tämä resepti oli minulle aivan uusi tuttavuus.

   Poista
 3. Koululaisten loma tuntuu kyllä varmasti, en epäile hetkeäkään. Meillä, joilla lapset eivät vielä ole kouluiässä, se tuntuu mm. pienempänä ruuhkana liikenteessä ja tyhjempinä aamubusseina, eli en valita :) Iloista alkanutta kesälomaa puronvarren koululaisille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, hyvä. Pienikin pätkä vähempää ruuhkaa tuntuu työmatkalaisista mukavalle:)

   Poista
 4. Aamulla liikkeelle lähtö on todellakin nopeampaa, kun koululaiset jäävät vielä nukkumaan. Olen itsekin lomalla, mutta mies pääsee vapaalle vasta kuun vaihtuessa. Hänelle on himppasen haastavaa, kun me muut lomafiilistelemme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä hetki teilläkin siihen koko perheen lomaan. Mutta koko ajan lähenee...:)

   Poista
 5. Rahka on kyllä erinomainen perusraaka-aine. Maukkaita mixsauksia saa ananaksen lisäksi puolukasta, mustikasta, vadelmasta tai varmaan mistä tahansa marjoista tai hedelmistä. Kun joukkoon lisää maitoa notkistukseksi ja muromysliä ruokaisuutta lisäämään, saa täydellisen ateria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällähän on kommenteissa vaikka kuinka hyviä rahkaohjeita. Blogin pidosta on monenlaista hyötyä:)

   Poista
 6. Onnittelut nimipävän johdosta P:lle ja K:lle synttärionnittelut. Pipo päässä ja toppatakki päällä tarkenee mainiosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myöhästyneet kiitokset molemmista onnitteluista! Kommentteihin vastaaminen on laahannut pahasti jäljessä.

   Poista