maanantai 22. kesäkuuta 2015

Juhannusmatkalla

Jos jokin asia tapahtuu kaksi kertaa peräkkäin, voidaan kai puhua jo perinteestä, eikö vaan? Mikäli näin on, otsikossa voisi lukea "perinteisellä juhannusmatkalla". Tämän vuoden juhannusmatkamme oli reitiltään täsmälleen samanlainen kuin vuosi sitten ja monta muutakin yhtäläisyyttä reissut tarjosivat. Matkakohteet olivat samat, ihmiset päämäärissä olivat samat, ruoka oli joka paikassa yhtä hyvää kuin aina ennenkin ja ilma oli kylmä, niin kuin vuosi sittenkin. Suurin ero vuoden takaiseen taisi olla siinä, että molemmissa kyläpaikoissa oli vastassa pyöristyneet mahat, eikä pyöristyminen suinkaan johtunut kummassakaan tapauksessa liiallisesta grillaamisesta...

Perinteinen juhannusturnee aloitettiin Savonmualta ja ennen kotiinpaluuta koukkasimme Pyhäjärven rannalle tapaamaan sukulaisia. Vaikka vettä satoikin joka välissä, aurinkokin halusi sanoa sanottavansa ja paistoi välillä oikeinkin lämpimästi. Oikukkaan alkukesän vuoksi matkan varrella näkyi monenlaisia peltoja: peltoja, joista oli rehu jo tehty, mutta vastaavasti peltoja, joita ei oltu vielä kylvetty ollenkaan. Kuivuudesta ei näyttänyt kärsivät kukaan eikä mikään.Grillin antimia pääsimme nauttimaan moneenkin otteeseen. Kyllä se syöminen vain onkin mukavaa:) Ja sen verran aurinko lelli meitä, että enen sadetta kerkesimme juoda juhannuspäivän kahvit ulkona. Lapset olisivat halunneet jättää talviturkit Pyhäjärven aaltoihin, mutta tällä kertaa äitin nipotus voitti ja uintireissu siirrettiin tuonnemmaksi. Minusta taitaa tulla vuosi vuoden jälkeen suurempi vilukissa.

Kiitos kaikille, jotka vuoksemme vaivaa näkivät! Kesäinen Suomi on kaunis, mutta harmillisen pitkä maa. Tällaisten mukavien tapaamisten yhteydessä sitä tulee aina toivoneeksi, että asuisimme edes vähän lyhyemmässä maassa.
 Hyvää alkanutta uutta viikkoa kaikille Puron varresa vieraileville!

p.s. kahden edellisen postauksen kommentteihin on nyt vastattu. Anteeksi viivyttely.

6 kommenttia:

 1. Kiitos mukavasta juhannuksesta koko köörille!! Talo oli täynnä touhukasta elämää. Kahden superlämpimän päivän jälkeen palattiin alkukesän tunnelmiin ja vettä tulee tällä hetkellä taivaan täydeltä ja on niin pimeää, että pitäisi melkein laittaa valot. Mutta ei anneta sen häiritä. Katto ei vuoda, joten ei hätiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos talon emännälle ja isännälle! Siellä taisi tulla viime päivien sade-ennätys...

   Poista
 2. Kiitos myös täältä suunnalta, että päästiin näkemään ja pitämään hyvin alkuun lähtenyt juhannusperinne elossa ;) Kesäinen Suomen luonto on vain uskomattoman kaunis. Upea tuo syreeni viimeisessä kuvassa - onko omalta vai jonkun muun pihalta? Toivotaan, että se oikea kesä tästä nyt alkaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi peräkkäistä kertaa on jo vankka perinne:) Kiitos teille myös! Syreeni on ihan tästä meidän omalta pihalta ja tänä sateisena kesänä se on kukkinut tavattoman runsaasti ja kauniisti.

   Poista
 3. ihana juhannus-reissu teillä,melkein täällä asti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika läheltä taittiin taas ajella...:)

   Poista