maanantai 17. huhtikuuta 2017

Pääsiäinen 2017

Tekisi mieli vaihtaa blogin otsikon alla oleva kuva keväisempään, mutten viitsi, koska siihen ei ole mitään syytä. Täällä on ihan täysi talvi vielä. Pääsiäisen aikaan lunta on tupruttanut useaan eri otteeseen ja yöt ovat kylmempiä kuin monesti sydäntalven aikana.


Kelit ovat oivat hiihtolomakelit, mutta näin pääsiäisloman aikaan en jaksa hehkuttaa. Sisko oli kuullut peipposen laulavan ja omasta mielestäni kuovi huuteli tänä aamuna jossakin tuolla pellon takana. Voisikohan olla mahdollista? Harmi vain teille muuttolinnut, kun joudutte tulemaan näin talvisiin maisemiin.


Pääsiäinen on sujunut Puron varresa aika rauhallisissa merkeissä. Jos hiljaisen viikon alku oli täynnä kaikenlaista pientä hurlumheitä, niin pääsiäistä kohti tahti rauhtoittui. Osa väestä on vähän puolikuntoistakin, niin eipä tuo haittaa, ettei mitään erikoista ole puuhattu.


Mutta ehkä vähän kliseisestikin voisi todeta, että aika perinteisin menoin pääsiäistä jälleen kerran vietettiin. Joskin pienemmällä porukalla mitä monen menneenä vuotena. Lapset toivat taas koulusta ihania pääsiäisaskarteluja ja niillä saatiin olohuoneeseen iloista pääsiäistunnelmaa. Lauantaina aamupäivä kului virpomisessa ja loppupäivä virpomispalkkioita syödessä:) Meillä kävi 45 virpojaa, että totisesti pienet ja vähän isommatkin noidat olivat tänä vuonna liikkeellä. Lauantai-iltana kokoonnuttiin kokolle makkaranpaistoon, tottakai.


Onneksi emme kuitenkaan jääneet täysin ilman pääsiäisvieraita, sillä Sanni-serkku on ollut Savon tätin kanssa mummulassa. Yritin ottaa tänä aamuna tästä pienestä vipeltäjästä kuvan:


Kuten huomaatte, Sanni on tätiä nopeampi. Vain lumeen painautuneet jäljet olivat jäljellä, kun painoin kameran kuvaketta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti