maanantai 24. huhtikuuta 2017

Isoja ja pieniä tapahtumia

Vettä, räntää, lunta, rakeita, aurinkoa ja tuulta. Siinäpä listaa kaikesta siitä, mitä tämän päivän aikana on taivaalta alas tullut. Säätila on tänään ollut jotenkin samantyyppinen mitä Puron varren koko viime viikko, pääsiäisen jälkeinen viikko: koko ajan on vaihtelevasti sattunut ja tapahtunut jotakin. Kun ei kirjoita mitään moneen päivään, joutuu tekemään päätöksen, kirjoittaako sitten tarkasti kaikesta mahdollisesta mitä on tapahtunut, tarkasteleeko vain jotakin yksittäistä sattumusta vai tekeekö kaikesta tapahtuneesta iloisen sillisalaatin vailla punaista lankaa. Tämä postaus lienee eniten tuon viimeisen vaihtoehdon kaltainen.

Pääsiäisen jälkeen Puron varren kaksi vanhinta miestä pakkasivat kimpsunsa ja kampsunsa ynnä sukset ja pulkat mukaansa ja lähtivät muutamaksi päiväksi leirikouluun. Tuntien istuminen linja-autossa oli vaivansa väärti, sillä yhtään negatiivista kommenttia tuosta reissusta ei ole kuulunut. Lapissa oli vielä täysi talvi, ohjelma oli ollut mielekästä ja matkaseura mukavaa. Vierailu husky-farmilla ei lieventänyt perheessämme ajoittain ilmenevää koirakuumetta, maailman pisin liukumäki oli laskettu ja Joulupukki Napapiirillä tavattu. Ei ole epäilystäkään, etteikö tuo leirikoulureissu tule pysymään yhtenä ikimuistoisimmista alakouluajan muistoista Kasperin ja iskämiehen mielessä. Meitä kotiinjääviä muistettiin maistuvilla poron papanoilla:


Vaikka leirikoulu olikin varsin talvinen ja täällä etelämpänäkin kevät etenee hitaammin kuin kohmeinen etana, niin muutamia selviä kevään ja jopa alkavan kesän merkkejä on viime viikolla havaittu. Kuovit ovat palanneet ja niiden huuto takapihan pellolla tuo toivoa siitä, että kalenteri ei valehtele, nyt tosiaan eletään huhtikuun viimeistä viikkoa. Toinen keväinen ja kesäinen ääni ei ole luonnon oma ääni, vaan ihan ihmisen rakentelun tulos: jätskiauton kilkutus:)


Kerran kuussa aina syyskuulle asti, voimme tehdä jätskinostoretken koulun pihalle. Tämä tapa vakiintui meille jo viime kesänä ja nyt sitä osattiin jo odottaa. Koskaan jäätelöt eivät riitä seuraavaan kertaan saakka, mutta onhan se mukavaa porukalla valita mitä laatuja tällä kertaa ostetaan. Ja tottakai kotiin päästyä täytyi saada maistiaiset heti paikalla. Tällä ensimmäisellä kerralla mukaan tarttui suklaasydänten lisäksi kinuskiveneitä ja mehujäitä. Monta mielitekoa jätimme odottamaan toteutumistaan ensi kuuhun.

Viikonloppuna saimme pienen loman, kun lähdimme iskämiehen ja Epun kanssa käymään Torniossa kummipoikani häissä. Mummu ja pappa jäivät isompien lasten kanssa kotiin. Tämä oli ensimmäinen vähän pitempi ajomatka Epulle ja tottakai mietin ennakkoon miten se mahtaisi sujua. No, eipä olisi oikeastaan voinut sujua yhtään paremmin. Pikku-ukko nukkua tuhisi kaukalossaan mennen tullen niin makoisasti, ettei juurikaan tiennyt tästä maailmasta mitään.Tornion kirkko oli minulle uusi tuttavuus. Oli muuten erittäin kaunis ja koristeellinen kirkko. Ja häät ovat aina mukava juhla, morsian oli kaunis, sulhanen komea ja ilma täynnä iloa, onnea ja rakkautta.

6 kommenttia:

 1. Tosiaankin. Huhtikuun viimeinen viikko ja lunta sataa täällä Liedossakin. Tosiasiassa se sulaa heti maahan tullessaan. Luntahan täällä ei ole ollut missään enää moneen viikkoon. Oulaisten pihassa oli lunta ainakin 20 centtiä tänne lähtiessä. Nyt taitaa kevät jäädä väliin ja tulee suoraan kesä. Vapun jälkeen ilmat lämpenevät selvästi ennusteen mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään (perjantaina) on ollut ensimmäinen oikein kunnolla lämmin päivä. Tästä onkin sitten hyvä ilmojen taas lähteä kylmenemään:D

   Poista
 2. Jäätelöauton reitti löydettiin täälläkin. Liekö se sitten hyvä vai huono asia.... Lumisadetta illan ohjelmassa ja entistäkin vielä pihan täydeltä. Säätä on päivitelty tänä keväänä ja ihan syystä. Jospa tosiaan tulisi kesälämpimät kerralla. Mukavaa pääsiäisreissua on muisteltu moneen kertaan. Kiitos vielä puron varternkin! Simaisaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Simat on juotu, lumet on sulanneet ja jäätelöauton ostokset syöty. Jee! Seuraavaa kertaa odotellesssa.

   Poista
 3. Onpa teillä ollut paljon mukavaa ohjelmaa! Nyt sitten häädetään se lumi porukalla sieltä pohjoisestakin ja otetaan kevään lämpö ja aurinko tilalle :) Jos jotain positiivista etsitään tuosta talvisäästä, niin haravan voi antaa hyvällä omalla tunnolla levätä varastossa niin kauan, kun maass´on hanki ja järvet jäässä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimein se lämpö löysi tännekin. Tosin aika hetkellistä taitaa tämä lämpeneminen olla, mutta saivatpa ainakin lumet kyytiä. Haravaa on päästy jo heiluttelemaan ja pitkän talven jälkeen sekin on ollut ihan mukavaa.

   Poista