sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Mukavan tavallinen viikonloppu






Tätä viikonloppua voisi kuvailla sanoilla: mukava, tavallinen, herkullinen, rento, urheilullinen. Ei ole tapahtunut mitään kovin ihmeellistä, olemme tehneet monenlaisia arkisia kotijuttuja, töitä ja kuitenkin kukin tahollaan ja vähän yhdessäkin olemme ehtineet monenlaisten urheilulajienkin pariin. Tänä aamuna piti oikein pysähtyä  miettimään, mistä tämä oikein johtuu. En keksinyt mitään muuta syytä kuin sen, että onnistuimme lasten kanssa siivoamaan torstaina koko kodin.

Meillä on täällä Puron varresa sopivasti tilaa meille kaikille. Ei yltiöpäisesti, mutta mahdumme täällä asumaan. Sen verran eläväistä tämä elämä kuitenkin on, että jo ihan yleisen viihtyvyyden vuoksi meillä on suotavaa siivota kerran viikossa suunnilleen kunnolla. Emme raahaa kaikkia mattoja pihalle joka viikko, mutta perusteellinen imurointi, tavaroiden järjesteleminen yms. on tehtävä viikottain. Ja mukavaahan se sitten taas on olla ja elellä, kun ympärillä on siistiä. Hyvin usein meillä on siivouspäivä perjantaina tai lauantaina. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että siivoukseen menee suunnilleen koko päivä tai ainakaan emme sitten viitsi/jaksa juuri muuta tehdä. Aina, kun syystä tai toisesta olemme siivonneet torstaina, on viikonloppuihin mahtunut paljon enemmän kaikenlaista muuta hommaa ja toimintaa. 

Jos jonkun tavan haluaisin meille juurruttaa, niin se olisi torstain pyhittäminen siivouksen saloille. Homma sujuu silloin jotenkin joutuisammin, kun koululaistekin tietävät, että oman huoneen siivous torstaina tarkoittaa sitä, että perjantaina koulun jälkeen äiti ei ole ovella vastassa "siivoappa kamarisi"-kommenttien kanssa. Ehkäpä tämä voisi olla ihan oikea, konkreettinen uudenvuoden lupaus, jonka teen tässä ja nyt.

Tänä aamuna avasin talven hiihtokauden. Otn Nellyn kaveriksi ja kävimme hiihtämässä tuolla kylän keskustassa valaistulla ladulla. Siitä olikin monta vuotta, kun siellä olin edellisen kerran hiihtänyt. Nyt näyttää kaikkialla kauniin talviselta. Jo ihan nättien maisemien takia kannattaa lähteä ulos.

Mukavaa pyhää kaikille!

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa oikein ihanalta viikonlopulta! Mukavaa viikonjatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tavallinen on usein oikein ihanaa:) Kiitos kommentistasi ja mukavaa sunnuntaita sinulle!

      Poista
  2. Oih, minä kaipailen niin hiihtokauden avausmahdollisuutta. Viikko sitten olisi ehkä voinut hiihtää tuolla viereisellä pururadalla. Innokkaimmat hiihtävän olivat sinne käyneet ladun hinkkaamassa. Hiukanhan siitä törötti lehtiä ja risuja :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumen määrä eri puolilla Suomea vaihtelee hurjasti. Täällä Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa on tänä tänä talvena paljon lunta ja hyvin sujuu kaikki talviset aktiviteetit. Toivottavasti teillekin saataisiin vielä talvikelit ennen kevään tuloa.

      Poista