keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Tammikuu lyhyestiMuutama vuosi sitten minulla oli tapana tehdä joka kuukauden lopulla kooste menneestä kuukaudesta käyttäen aina sen kuukauden kirjaimia apuna. Nyt taas tuntui siltä, että voisin ottaa tämän tavan uudestaan käyttöön. En tiedä teenkö tämän joka kuukauden lopussa tänä vuonna, mutta ainakin nyt tammikuussa. Välillä on hyvä tehdä kooste menneestä, joten antaa palaa: tällaiseksi muotoutui vuoden 2018 ensimmäinen kuukausi.

T- taapero
Ensimmäinen vuosi on merkittävää aikaa kenelle tahansa ja tässä kuussa Eppu-vauva juhli ensimmäistä synttäripäiväänsä. Vauva kasvaa taaperoksi pikku hiljaa ja me muut yritämme pysyä vauhdissa mukana.

A - arki
Vuodenvaihteen juhlaputken jälkeen alkoi arki. Meillä se tarkoittaa koululaisten paluuta kouluun ja iskämiehen paluuta työn ja työreissujen pariin. Oma arkeni on sitä, että pidän pyörät pyörimässä täällä kotona. Välillä mukavaa, välillä vähemmän mukavaa. Juuri sitähän se arki on.

M - muistot
Tässä kuussa olen miettinyt ja muistellut mennyttä vuotta paljon. Syy tähän löytynee siitä, että vauva kasvoi yksivuotiaaksi. Yksinäiset illat ovat myös hyvää muistelu- ja mietiskelyaikaa.

M - mieliteot
Olispa suklaata. Tekisi mieli grilliruokaa. Limsaa. Ostanpa jäätelöä. Minun mielitekoni ovat tällaisia ja niitä vastaan kamppailen koko ajan. Rasittavaa,turhauttavaa ja surullistakin.

I - illat
Usein aika ohjelmoituja, päivän päättyessä joskus rasittavia, mutta parhaimmillaan koko porukan yhteen kokoavia hetkiä. Tammikuun lopussa alkuillan hämärä ja pimeys siirtyvät kokoajan myöhemmäksi. Tykkään:)

K - kuusivuotias
Myös Nelly juhli synttäreitään tässä kuussa. Kuusi vuotta tarkoittaa sitä, että syksyn tullen askelet johtavat koulutien alkuun, eskaripolulle. Sitä odotetaan jo innolla.

U - ulkoilu
Tässä kuussa on ollut paljon hyviä ulkoilukelejä. Muutenkin tämä tammikuu on ollut oikea talvikuukausi lumisateineen ja pakkasineen. Itse olisin halunnut ulkoilla enemmänkin, mutta toisaalta olen tyytyväinen tähän nykytilanteeseen, etten vallan jämähtänyt neljän seinän sisälle.

U - uni
Välillä katkonaista, toisinaan aika pinnallista, vuosi vuodelta yhä tärkeämpää ja aina yhtä mukavaa. Kun päiväsaikaan on koko ajan jotakin, uni tuo kaivatun ja ansaitunkin levon.

Tämmöisiä muistoja ja ajatuksia tammikuulta. Nyt nokka kohti vuoden lyhintä kuukautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti