sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Tammilasten synttäriviikonloppuMeidän perheen kaksi nuorinta ovat syntyneet tammikuussa. Pakkaskelien lapsilla on ikäeroa viisi vuotta ja kuusi päivää. Nelly-neitokainen saavutti kuuden vuoden kunnioitettavan iän eilen lauantaina ja pikkuveli seuraa perässä ensimmäisellä täydellä vuodellaan ensi viikon perjantaina. Tämä viikonloppu olikin varattu kokonaan synttäreiden juhlimiseen, eilen Nellyn kavereiden kanssa ja tänään juhlittiin molempia sukulaisten ja kummien voimin. Kivat kaksi päivää, sillä meillä on ympärillä paljon mukavia ihmisiä.

Kuusi vuotta on mainio ikä, sen olen todennut ennenkin. Sitä on jo aika iso tekemään ja tajuamaan kaikenlaisia isojen lasten juttuja, mutta samalla on ihanan pieni tulemaan vaikka joka yö äitin ja isin keskelle nukkumaan. Kun on isompia sisaruksia perheessä, ei tuleva ensi elokuun eskarin aloitus tunnu yhtään oudolta vaan pikemminkin odotetulta etapilta koulutaipaleen alussa. Koulussa olevien sisarusten myötä Nelly tietää jo monta asiaa, jotka ovat odotettavissa eskarin alkaessa. Mutta ennen ensi syksyä on edessä vielä tämä yksi talvi ja kevät, jotka kuusivuotias saa viettää kotona ilman tiukkoja aikatauluja ja tavoitteita. Tässä kohdin tekisi melkein mieli toivoa, että kunpa tuo lapsukainen osaisi nyt nauttia täysin rinnoin siitä, ettei tarvitse huolehtia vielä mistään vaan saa olla ja elää pienen lapsen elämää. Koulun alettua on vähitellen opittava enemän ja enemmän huolehtimaan itsestään ja siinä samalla vähän muistakin. Ja vaikka koulussa pääsääntöisesti mukavaa onkin, niin kukapa meistä ei olisi joskus haikaillut lapsuuden huolettomien päivien perään.

Juhlaviikonlopun jälkeen koittaa taas arki ja maanantai. Synttärisankari tosin odottaa sitä innolla, sillä päiväkerhon kevätlukukausi starttaa myös huomenna. 

Talvista uutta viikkoa kaikille!

2 kommenttia: