tiistai 27. helmikuuta 2018

Helmikuu lyhyesti

Vuoden lyhin kuukausi on lopuillaan. Tässä lyhyt katsaus siihen, mitä siitä jäi mieleen.


H - hiljaisuus, haaveilu, huolehtiminen, hellittäminen

Kaikki omalla tavallaan tärkeitä asioita ja sopivassa määrin tekevät sielulle hyvää. 
Liika-annostuksena haittaavat elämää.

E - erakoituminen
Välillä minulle tulee tunne siitä, että erakoidun ja hautaudun kotiin kokonaan. Siinä tunteessa ei oikeastaan ole mitään tolkkua, sillä en minä täällä ole yksin. Vaikka iskämies tekee viikolla pitkää päivää ja minä pyöritän kotielämää, niin viikon aikana saan kyllä ihan mukavasti sosiaalisia kontakteja, joita koen kovasti myös tarvitsevani. Toisaalta taas haaveilen välillä siitä, että saisin olla muutaman päivän ihan vain itsekseni, erakoituisin silloin oikein kunnolla. 


L - lentsu

Niinpä niin. Kai se pitää hyväksyä, että jokaiseen talveen kuuluu ainakin se yksi kunnon räkätauti. Yli puolet tästä kuukaudesta on mennyt eritasoiseen sairasteluun. Toivokaamme terveempää kevättä.


M - muistot

Jos tästä helmikuusta pitäisi nimetä joku konkreettinen asia, jonka tekemiseen olen tyytyväinen, niin se olisi viime vuoden muistojen saaminen kansien väliin. Meillä ovat valokuvat iloisesti miten sattuu sekaisin, mutta nyt saimme tehtyä kuvakirjan viime vuoden valokuvista. Aika monta vuotta vielä odottaa, mutta askel kohti järjestyksessä olevia valokuvia on otettu.

I - Iivo Niskanen
Miesten 50km olympialaisten toiseksi viimeisenä päivänä tarjosi jännitystä alusta loppuun. Huikea hiihto! Hyvä Iivo! Hyvä Suomi!


K - kurkunpääntulehdus

Inhottava ja pelottava kohtaus, varsinkin noilla pienillä. Tulipa sekin sitten taas koettua tässä kuussa. 


U - urheilu

Itse olen tässä kuussa lähinnä penkkiurheillut, mutta sitä olenkin tehnyt sitten astetta tiiviimmin. Kotiäidin elämän plussapuolia on, että voi hyvin seurata olympiakisoja, joiden lähetysajat ovat keskellä päivää.

U -  ulkoilma
Helmikuu on ollut pitkästä aikaa todella talvinen. Lunta on paljon, pakkasta on paljon ja aurinkokin on paistanut. Talviset aktiviteetit luistelusta, hiihtoon ja mäenlaskuun ovat houkutelleet väkeä ulkoilemaan. Ensi yöstä on tulossa ennusteiden mukaan tähän astisen talven kylmin yö. Kovat pakkaset eivät ole kivoja, joten lauhempaa seuraavaksi, kiitos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti