perjantai 16. helmikuuta 2018

Päivän tunnit Puronvarresa

Noin vuosi sitten hiihtolomalla kirjoitin postauksen meidän päivästä. Tykkään lukea muiden blogeista tällaisia "minun päiväni"-postauksia ja ajattelin, että voisin tehdä taas meidän päivästäkin sellaisen. Eipä näistä tuikitavallisista päivistä jää juuri muuta muistikuvaa, niin näihin postauksiin on ihan hauska palata myöhemmin. Vuosi sitten meidän päivä oli täynnä vaatteidenvaihtoa erittäin paljon puklailevan vauvan kanssa. Nyt pidin kirjaa viime maanantaina, joka olikin niin tyypillinen ja tavallinen maanantai kuin vain tällä hetkellä voi olla ja itseasiassa aika paljon erilainen kuin vuosi sitten. Tällä kertaa en kirjannut ylös kaikkea sitä, mitä teimme. Sen sijaan kirjasin ylös joka tasatunti, mitä sillä hetkellä puuhailimme.Tämä tapa tuntui tällä kertaa helpommalta toteuttaa. Joten pitemmittä puheitta, tällaiset olivat Puronvarren tasatunnit maanantaina 12.2.2018:


00.00 Me muut nukumme, iskämies valmistautuu lähtemään työreissulle eteläiseen Suomeen. Yöjuna lähtee lähikaupungista yhden jälkeen ja sillä ehtii aamun palaveriin. Kotiinpaluu koittaa tiistaina iltamyöhään.

04.00 Pikku-ukko herää täysin virkeänä, eikä meinaa nukahtaa millään. Hänestä olisi tavattoman hauskaa seurustella enemänkin. Annan maitoa ja vettä, mutta ei oikein auta.

05.00 Pikku-ukko on viimeinkin nukahtanut, mutta itse en saa unta. Mietin, että nousenko jo ylös, mutta tiedän, että se kostautuu alkuillasta suurena ärtymyksenä ja väsymyksenä. Ehkä se uni vielä tulee.

06.00 Kello soi ja tottakai nyt väsyttää ja paljon. Ei muuta kuin kahvin keittoon. Minun on saatava nousta aamulla ennen muuta perhettä. En käsitä, miten jotkut hoitavat perheen aamutoimet, jos heräävät yhtä aikaa lasten kanssa. Minusta ei siihen ole. Minun voimahetkeni on aamulla, vaikken mikään varsinainen aamuihminen edes ole.

07.00 Pikku-ukko herää. Laitan hänelle vaatteet päälle ja katsomme samalla olympialaisten taitoluistelua ja uutisia Enni Rukajärven pronssimitalista. Hyvä Suomi!

08.00 Kaksi vanhinta lasta lopettelee aamupalaansa ja valmistautuvat pikkuhiljaa kouluun lähtöä varten. Nelosluokkalainen heräsi itse puhelimen herätykseen, kutosluokkalaista tarvitsi herättää vain kolmesti, mikä on vähän. Viime aikoina olen saanut oppia aivan uuden ulottuvuuden siitä, mitä tarkoittaa sikeästi nukkuminen. Se on todella sikeää.

09.00 Loputkin lapset lopettelevat aamupalaansa ja tokaluokkalainen valmistautuu lähtemään kouluun. Pikku-ukko on aika kärtyinen. Taisi kuitenkin jäädä viime yöstä univelkaa hänellekin. Kohta päiväunille.

10.00 Pikku-ukko laitetaan ulos nukkumaan ja minä käyn keittiön kimppuun. Astiat koneeseen vauhdilla, sillä on toiveissa on kuppi kahvia ja sanomalehti ennen päiväunien päättymistä. Nellyllä on menossa legorakentelut omassa kamarissaan.

11.00 Paistan itselleni ja Nellylle munakasta lounaaksi. Eppu nukkuu edelleen. Kuorin perunoita ja valmistelen muutenkin iltapäivän ruokaa: jauhelihakeitoa. Tarkoitus on tehdä ruokaa niin paljon, että sitä riittää huomisellekin.

12.00 Eppu on herännyt ja on ruoka-aika. Lounas tulee tänään kaupan purkista ja iltapäivällä syö sitten samaa kuin me muutkin.

13.00 Nellyn päiväkerho alkaa. Onneksi Nanna ehti tulla koulusta kotiin, niin minun ei tarvitse ottaa Eppua mukaan. Helpottaa huomattavasti, kun ei tarvitse pukea pienintä viiden minuutin reissun vuoksi ulkotamineisiin.

14.00 Välipala-aika. Emmy tulee samoihin aikoihin koulusta. Koulussa oli kuulemma tänään puhuttu KiVa-koulu systeemistä ja mietitty mitä hyviä ja huonoja puolia on yksinolemisessa ja vastaavasti porukassa olemisessa.

15.00 Valmistelen Epun ulos päikkäreile. Kohta pitää hakea Nelly kerhosta. Onneksi viimeinenkin koululainen on tullut kotiin, niin voin helposti pyörähtää kylillä ja antaa Epun nukkua oman aikataulunsa mukaan.

16.00 Saatiin syötyä. Tytöt saivat kaverin kylään ja lähtivät porukalla ulos mäenlaskuun. Kasper sai luettua pitkän koealueen läpi ja sai luvan pelaamiseen. Eppu jatkoi uniaan.

17.00 Eppukin sai syötyä ja oli aika valmistautua illan kuoroharjoituksiin. Olen mukana ihanassa (puoluleellinen mielipide) lauluryhmässä ja harjoittelemme maanantaisin meidän olohuoneessa. Taustalauluna legojen kolina ja lasten äänet ja palkintona rentounut mieli. Kasper lähti myös pihalle mäenlaskuun. Ilta alkaa hämärtää, mutta on mukavaa, kun ulkona näkee vielä viideltäkin.

18.00 Toiminnallinen tunti alkaa. Kasper lähti maanantaiseen tapaan painonnostoharkkoihin ja meidän olohuone täyttyy laulajista. Tällä kertaa mukana 6 aikuista ja 12 lasta.

19.00 Laulu raikaa ja lapset leikkivät. Maanantai-illat ovat ihan parhaita:)

20.00 Kuoroväki tekee kotiinlähtöä yhteisen iltateen jälkeen. Omien muksujen kanssa ryhdytään iltapalalle ja -pesuille.

21.00 Niin kuin lähes aina maanantasin, nukkumaanmeno viivästyy. Onneksi isommat selviävät iltatoimista itse, kun minun täytyy keskittyä saamaan Eppu unille.

22.00 Itsekin pääsen suihkuun. Tiskikone vielä käyntiin keittiössä ja sitten on oman unen aika myös.

Eipä olisi voinut olla enemmän tavallinen maanantai.


8 kommenttia:

 1. Työntäyteinen päivä totta tosiaan.mutta ei yksitoikkoinen,vaikka se ehkä joskus tuntuu siltä,kun rutiinit toistuvat samankaltaisina.Ruuhkavuosiksiko näitä aikoja kuvailevat jotkut.Saatpa kuitenkin olla tällähetkellä kotona ja ei tartte stressata omaa töihin joutumista tai päivähoitoon vientejä.Uskaltaisko tähän sanoa ,että nauti tästäkin ajasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nautinkin. Tämä oli hyvin tavallinen maanantai ja näin kirjoitettuna näyttää ehkä työntäyteisemmältä mitä se oikeasti edes oli.

   Poista
 2. Olipa mukava lukea. Hauska idea tämä tasatuntipostaus! Puuhaa riittää teidän perheessä. Se ihan huokuu rivien välistä, siis positiivisessa mielessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä postausta oli tosi kiva tehdä. Varmasti tulen jossakin vaiheessa tekemään uudestaankin. Jää kivat muistot tavallisista arkipäivistä.

   Poista
 3. Sikiään nukkuminen on just sitä miltä se kuulostaaki ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että sää jos kuka ymmärrät:) Mulla on vielä oppimista. Miten ei voi herätä, jos kello soi korvan juuressa moneen kertaan ja pitkään?

   Poista
 4. No ei teillä totisesti tule aika pitkäksi. Joka tunnilla on täysi meno päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kirjoitettuna tuo maanantai taisi kuulostaa vähän touhukkaammalta kuin mitä se oikeasti oli. Kyllä mulla oli aikaa roikkua puhelimelle ja vain ollakin.

   Poista