sunnuntai 11. helmikuuta 2018

LaskiainenLiukasta laskiaista kaikille! Oletteko käyneet ulkoilemassa? Pulkkamäessä? Onko syöty laskiaispullia? Täällä meilläpäin aurinko pysytteli visusti pilviverhon takana piilossa koko päivän, joten ilma ei ollut kaikken kutsuvin ulkoiluun.

Kaiken sairastamisen jälkeen olemme ottaneet laskiaisen varsin rauhallisesti, vaikka periaatteessa terveiden kirjoissa tällä hetkellä olemmekin. Ulkoilua omalla kotipihalla ja kaupan pakastealtaasta poimituista pullista tuunattiin laskiaispullat. Menimme siis todellakin sieltä, missä aita on matalin. Mutta hyvältä pullat maistuivat näikin.

Kustaa Vilkunan toimittamassa Vuotuisessa ajantiedossa kerrotaan, että entisaikaan laskiainen oli jollakin tapaa viimeinen eräpäivä kehruuksille. Sen jälkeen alkoi kankaiden kutominen, joka vaati kehruuksia enemmän päivänvaloa. Nykyään laskiainen aloittaa ainakin kirkollisessa elämässä paastonajan, joka päättyy pääsiäiseen. 

Vaikka tämä laskiaisaika onkin vielä mitä suurimmassa määrin keskitalvea, niin ainakin allekirjoittaneen ajatukset alkavat pikku hiljaa suuntautua kevättaajuudelle. Päivällä pihalla kuljeskellessa en niinkään katsellut lumikinoksia (jotka tänä talvena ovat valitettavan korkeita) vaan ennemminkin mietin, mitä teen pihalla sitten, kun lumi on sulannut. Tähän aikaan vuodesta on mielessä paljon ideoita, joista tosin aika harva jalostuu toteutusasteelle saakka, kunhan kevät koittaa. Sillä niin se vain on, että kevättä minä jo toivon ja odotan, vaikka haluaisikin aina keskittyä siihen hetkeen ja asiaan, jota kulloinkin elämme. Milloinkahan se on se aika, jolloin sanotaan puolet talven lumimärästä sataneen? Toivottavasti se on jo mennyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti