lauantai 20. toukokuuta 2017

Hiuksia siellä ja täällä


Jos täältä Puron varresta jotakin varmuudella löytyy, niin hiuksia. Niitä on vaatteissa, sohvissa, lattialla, viemärissä, Eppu-vauvan nyrkeissä ja joskus myös lautasella. Kun talossa on kolme pitkähiuksista tyttöä, yksi pidempää hiusmallia kasvattava poika ja synnytyksen jälkeisestä hiustenlähdöstä kärsivä äiti, niin ei imuroitava lopu (juu, ilman hiuksiahan meillä ei olisi mitään imuroitavaa). 

Joskus käy myös niin, ettei oikea käsi tiedä mitä vasen tekee. Näin kävi meidän Nellylle muutama viikko sitten. Nelly tuli kamaristaan hyvin murheellisena ja roikotti kädessään jotakin pitkää ja vaaleaa. Kyyneleiden vieriessä poskia pitkin hän kertoi, miten hänen kätensä oli kuin itsestään ojentunut saksia kohti ja sitten toinen käsi oli halunnut kokeilla mitä tapahtuu, jos saksilla leikkaa hiuksia... No, irtihän ne lähtevät. Onneksi tuota tukkaa on siinä määrin runsaasti, että saksiseikkailua ei oikeastaan edes huomannut. Kun isosisko Nanna tuli koulusta, hän keksi nopeasti  leikatuille hiuksille uuden käyttötarkoituksen:


Tytöt askartelivat yhdessä enkelin, joka sai päähänsä ihka aidot hiukset.

Talven mittaan Nanna-ekaluokkalainen on useampaan otteeseen puhunut, että haluaisi leikata hiuksensa lyhyiksi. Aluksi olin ajatusta vastaan, mutta sitten havahduin miettimään, miksi sitä oikein vastustin. Siksikö, että minusta on mukavan näköistä, kun meillä on kolme pitkähiuksista tyttöä? Se on kieltämättä oikein hyvän näköistä, mutta ei pelkästään riitä syyksi kieltää yhtä leikkaamasta hiuksiaan. Jouduin myöntämään jälleen kerran itselleni, miten tiukassa tekopyhyys minussa istuu. Minä, joka saatan hymähdellä sille, jos joku pukee lapsensa aina hyvin samantyylisesti, olen samaan aikaan vaatimassa, että omilla tytöilläni pitää olla samantyyliset hiukset. Rupesi oikein hävettämään.

Niinpä tartuin luuriin ja varasin ajan parturiin. Vaarana oli nimittäin, että liikkeissään varsin nopeaotteinen Nanna ottaisi , ei oikeuden vaan sakset, omiin käsiinsä ja napsaisi yhtenä sopivana hetkenä ponnarinsa poikki. Nelly halusi myös, että hänen hiuksiaan leikataan, joten vein molemmat tytöt parturiin. Lopputuloksena hiuksia jäi kampaamon lattialle kahdelta tytöltä yli puolen metrin verran ja kotiin lähti kaksi tyytyväistä asiakasta.


Ja oli kuulkaas helppo saunailta tänään. Suit sait ja hiukset oli selvitetty ja harjattu.

6 kommenttia:

 1. Mummu voi todistaa,että nättejä päitä sieltä parturista saapui kotia ja tosi tyytyväisiä olivat päitten kantajatkin lopputulokseen.Mukavaa kun kylältämme löytyy ammattinsa osaava parturi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiusasioissa annan mielelläni ammattilaiselle vetovastuun, enkä edes yritä itse tarttua saksiin

   Poista
 2. Tulipas tasainen tukanrajaus, mukava kesätukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt passaa auringon porottaa, eikä niska hikoa liikaa:)

   Poista
 3. Hienot hiukset molemmilla kuvassa! Joskus pitää repäistä ... siitä voisi itsekin ottaa mallia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Kasvaahan se tukka takaisin, jos sattus tulemaan vähän turhan räväkkää:D

   Poista