perjantai 26. toukokuuta 2017

Kesälista

Kesä saa meidät tekemään erilaisia suunnitelmia: isoja, pieniä, kalliita, ilmaisia, mahdottomia ja mahdollisia. Olen tässä toukokuun aikana lukenut useammastakin eri blogista kirjottajien tekemiä "kesälistoja", joihin he ovat hyvikin konkreettisesti kirjanneet ylös omia toiveitaan ja suunnitelmiaan tulevaa kesää silmällä pitäen. Ideaan kuuluu, että sitten syksyllä listaa tarkastellaan uudestaan ja tehdään jonkinlainen inventaario siitä, mitä mennyt kesä piti sisällään. Minusta idea vaikutti hauskalta ja päätin napata ja toteuttaa sen itsekin. Mitään kovin syvällistä toivomuslistaa en ajatellut kirjata, vaan lähinnä joitakin hyvinkin pinnallisia ajatuksia siitä,  mitä toivoisin tänä kesänä tapahtuvan. Ja nyt päätin kirjoittaa ihan vain sellaisia toiveita, jotka koskettavat minua itseäni. Toki niihin voivat liittyä lapset ja ukkokultakin, mutta pääsääntöisesti tämä on nyt oikein sellaista minäminäminä-juttua.


Kesällä 2017 toivoisin, että...

* käyn kesäteatterisssa
* istun terassilla saunan jälkeen ja nautin hiljaisesta kesäillasta/yöstä
* harrastan liikuntaa kolme kertaa viikossa
* leivon useampaan otteeseen jotakin sellaista, jota en ole ennen leiponut
* käyn ulkona syömässä
* järjestän autotallissa majailevat laatikot, jotka sisältävät lähinnä minun romujani
* grillaan paljon

Nämä toivomukset ovat laatuaan sellaisia, että niiden toteutuminen on hyvinkin mahdollista, eivätkä vaadi suuria summia rahaa, enemmänkin pienen hetken aikaa. Jatkan listaa vielä sellaisilla toivomuksilla, jotka tiedän jo valmiiksi olevan enemmän ja vähemmän epävarmalla toteutuspohjalla. Pitäähän sitä olla haaveita, jotka toteutuvat vaikka vasta parin vuoden päästä, jos niillä ei ole heti mahdollista tulla todeksi tai sitten ne jäävätkin haaveiksi.

lisäksi toivoisin, että...

* teen reissun entiseen asuinkaupunkiini Turkuun
* teen reissun Helsinkiin
* käyn konsertissa
*luen kirjan joka viikko
* vietän päivän Oulussa
* vietän päivän Jyväskylässä

Tulipas monta toivottua reissupäivää:) Ehkä se kertoo noin yleisesti jonkinlaisesta halusta irrottautua hetkeksi Puron varresta vähän kauemmas. Alkuvuosi on tullut oltua kotona varsin tiiviisti ja toki hyvästä syystä.


Aika näyttää miten kesälistat toteutuvat. Palaan näihin elokuun lopulla tai viimeistään syyskuussa. Sitten, kun tulee se tunne, että kesä on lopussa.

Olisi mukavaa lukea muidenkin kesälistoja. Idean saa vapaasti napata mukaansa, niinhän minäkin tein. Jos teet oman listasi, jätä  kommentteihin viesti, niin tulen sen lukemaan. Melkein tekisi mieleni oikein erityisesti haastaa mukaan Sininen potkari-blogin Tiina ja Mtilda-blogin MaiMa. Kirjoittakaahan hyvät naiset omat kesälistanne;) 

Aurinkoista perjantai-iltaa ja hyvää viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta - lista löytyy blogistani! :) Kivoja kesäaikeita siellä. Reissaaminen on kesällä jotenkin helpompaa lasten kanssa, ja pienetkin irtiotot tekevät taatusti hyvää! Sitten vain toteuttamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä tartuitkin haasteeseen nopeasti. Kävinkin sen jo lukemassa, mutta en ole vielä kommentoinut mitään. Iso osa näistä kesälistojen jutuista onkin semmoisia, että niiden toteutumiseen voi itsekin aktiivisesti vaikuttaa. Uusi kirja on jo luvun alla:)

   Poista
 2. Hyviä ja toteuttamiskelpoisia asioita kesään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vain pitää panna toimeksi. Tiinalle tuossa jo kommentoinkin, että uusi kirja on luvun alla eli sen kohdan toteutus on jo alkanut.

   Poista