sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Keväinen viikonloppu

Kylmä tuuli ei ole haitannut keväisen viikonlopun viettoa. On niin mukava herätä aamulla, kun on valoisaa ja vastaavasti illalla ei malttaisi mennä nukkumaan, kun on edelleen valoisaa. Ja mikä parasta, tämä valon määrä lisääntyy vielä  puolitoista kuukautta:)

Meillä on ollut aika monena viikonloppuna jos jonkinlaista ohjelmaa ja menoa. Mukavia ja piristäviä tapahtumia kaikki, mutta kotoa poissaolo tarkoittaa vääjäämättä muutamien töiden osalta, että minkä taakseen jättää, sen edestään löytää. Käytännössä tämä on tarkoittanut ensinnnäkin pyykkivuoren suurentumista entisestään. Kun on kolmekin päivää pyörittämättä konetta, se tarkoittaa aikamoista savottaa myöhemmin, varsinkin kun tämä meidän nuorimmainen on osoittautunut samanlaiseksi puklailijaksi kuin vanhemmat sisaruksetkin. Toiseksi pakastin tyhjenee uhkaavasti, eikä sitä ole ehtinyt täyttää. Kolmanneksi, joka kerta pihalla kävellessä on nähnyt vain tekemätöntä työtä joka puolella. Niinpä nyt voikin huokaista helpotuksesta, kun ainakin muutaman asian tehtävälistalta voi vetää yli.


Ja tuo joka kesäinen pihojen kaunistus ja kauhistus eli trampoliini kasattiin pitkän odotuksen jälkeen. Oli muuten hyvä motivaattori saada kaikki lapsetkin osallistumaan takapihan haravointiin, kun  tiedossa oli, että trampoliini kootaan vasta sitten, kun piha on haravoitu. Yksi selkä täällä jo saatiin päivän pomppimisen jälkeen kipeäksi. Kyllähän se aina vähän mietityttää tuo trampoliinien turvallisuuspuoli, mutta ilman sitä lasten liikkuminen ja ulkoilu ylipäätään olisi murto-osa nykykesien liikkumisesta ja ulkona olemisesta. Jotenkin ne plussat tuntuvat kuitenkin olevan miinuksia suurempia ja yritämme toki olla varovaisia.


Pakastin sai vähän täytettä mokkapaloista. Jostakin syystä olen tämän vuoden aikana leiponut mokkapaloja enemmän kuin koskaan ennen ja se on aika paljon, koska mokkapalat ovat aina kuuluneet niihin lajeihin, joita tykkään leipoa. Niitä on vain niin helppo ja nopea valmistaa. Tarvittavat aineksetkin löytyvät yleensä kaapista, joten kynnys ryhtyä leipomispuuhiin tämän sortin kohdalla varsin matala. Ja ovathan ne hyviä, totta tosiaan!


Pihan haravoinnin myötä oli mukava laittaa jotain väriäkin terassille. Piha on muuten vielä varsin harmaan ja ruskea sävyinen. Orvokit jos mitkä ovat todellisia kevätkukkia. Ensi yöksi on luvattu pakkasta useita asteita, joten ehkä nostan ne kuitenkin varmuuden vuoksi sisälle. Viime yön kukat viettivät pikkupakkasessa, mutta tulevan yön lukemat taitavat olla suuremmat.

Ilta-aurinko paistaa edelleen. Taloon alkaa lasketua pyhäillan rauha, kuuluu vain astianpesukoneen tasainen hurina. Välillä on kaikki hyvin silloin, kun elämä on niin tavallista kuin olla ja voi.


3 kommenttia:

  1. Orvokit tuovat kevään konkreettisesti. Tosi nätti amppeli. Mokkapalat ovat minunkin suosikkeja. Onnistuvat aina ja myös maistuvat aina. Lisäksi sopivat joka tilanteeseen, arkeen ja juhlaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, ei ole olemassa tilannetta, johon mokkapalat eivät sopisi. Siksi niitä leivottiin meillä myös äitienpäiväksi:) Mukava, kun kommentoit ja oikein hyvää äitienpäivää myös sinulle!

      Poista