perjantai 10. syyskuuta 2021

Tahmea syyskuun alku


Syyskuun ensimmäiset kymmenen päivää on kulunut. Valitettavan tahmeasti on syksy alkanut. Ei mitään vakavaa, mutta tuntuu siltä, että koko ajan joku on sairaana. Eikä se sairastaminenkaan mitään vakavaa ole, mutta tämän kulkutaudin vaivatessa vieläkin, jo ihan tavallinen flunssa vaikeuttaa arkielämää aivan riittävästi. Ja kun vielä kohdalle osuu sellainen flunssa, joka tarttuu herkästi ja näyttää kiertävän läpi koko porukan, on muutaman viikon kestävä sairastelumaraton selvä. 

Isoimmat koululaiset selviävät toki kotona itsekseen koulu- ja työpäivien yli, mutta pienimpien kohdalla on edessä joka aamuinen mietintä, kuka on koulu- ja hoitoonlähtökuntoinen. Vilkaisu kalenteriin kertoo, että nuorimmainen on tämän syksyn aikana ollut yhden ainoan viikon hoidossa niin, että on ollut siellä joka päivä. Kaikkina muina viikkoina hän on ollut poissa osan aikaa. Taidamme maksaa nyt takaisin hintaa siitä, että viimeiset puolitoista vuotta olemme olleet varsin terveinä koko sakki.

                                        *         *          *

No, onhan tähän syyskuuhun mahtunut toki muutakin kuin sairastamista. Päivät ovat hyvällä tavalla täysiä, harrastukset ovat alkaneet ja vähän on saatu tehtyä suunnitelmia loppuvuottakin silmällä pitäen.

Nyt jatkan niistämistä. Tuon ihanan värikkään kuvan nappasin tänään omalta pihalta. Syksyn väriloisto on kohta parhaimmillaan.

Mukavaa viikonloppua! 

2 kommenttia:

 1. Meilläkin oli pari viikkoa sitten kolme päivää flunssaa nuorimmaisen kanssa, mutta siinä oli onni onnettomuudessa, kun hän säästyi korona-altistumiselta ja sitä seuranneelta karanteenilta, kun luokkalaisella oli ollut korona. Etäkoulua oli koko luokalla, mutta koska ei altistunut, pääsi harrastuksiin normaalisti.

  Kohta saa lapsillekin toisen rokotuksen, niin ei tarvitse säikähtää joka nuhasta niin kovin enää, ja taisi olla, ettei testiinkään silloin tarvitse. Meilläkin on nuorimmainen saanut vuoden mittaan useita pikkuflunssia, mutta tunnollisesti on käyty testissä, olikohan tuota meidän konkaria käytetty viidesti testissä. Onneksi joka kerta negatiivinen.

  Mukavaa viikonloppua ja pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuntuu, että flunssaa on joka puolella. Syksyn merkki sekin. Kaksi rokotusta tosiaan helpottaa elämää kummasti. Täällä meilläpäin ei enää tarvitse testiin mennä, jos on kaksi rokotusta otettuna.

   Poista