perjantai 29. joulukuuta 2017

Joulu 2017





Joulu 2017 jää muistoihinerittäin mukavana perhejouluna. Koko joulukuu ennen joulunalusviikkoa oli erittäin tiivis ja monella tapaa kiireinen. Perheen iskämies mennä viiletti pitkin isänmaata yleensä varsin huonossa säässä ja me muut koitimme pitää lippua korkealla täällä kotopuolessa ja rukoilla suojelusenkeleitä milloin minkäkinlaiseen myräkkään, joka Suomen maanteitä koetteli. 

Mutta sitten koittivat kauan odotetut kotipäivät, jolloin työasiat hoituivat puhelimella ja vapaallakin iskämies ehti olla useamman päivän. Pitkästä aikaa minä sain linnoittautua keittiöön ja tehdä siellä jotain muutakin kuin pelkkää arkiruokaa. Kyllä olikin mukavaa leipoa pitkästä aikaa. Joulunpyhinä oli sitten helppoa, kun sai vain kaivaa kaapista valmista syötävää, eikä varsinaisesti tarvinnut alusta asti tehdä mitään.

Jouluun kuului -niin kuin varmaankin aika monella muullakin- paljon jouluruokaa, vielä enemmän suklaata, jouluaaton kirkko, kynttilöiden sytyttämistä hautausmaalla, lasten suurta odotusta ja jännitystä, joulupukin vierailu, lahjoja, yhdessäoloa, vieraita läheltä ja kaukaa, kyläilyä ja paljon lunta. Koen olevani monella tapaa rikas. Ei tätä kaikkea tapahtunutta oikein muutenkaan voi tiivistää.

Ja jotta elämä ei menisi yhdeksi täydellisen joulun hehkutukseksi niin todettakoon, että tällä hetkellä nenä vuotaa, päätä särkee ja tokaluokkalaisen uuden puhelimen laturi on totaalisen hukassa jo nyt. Huomenna jatkuvat etsinnät ja niistäminen. 

Eiköhän se taas tästä. Hyvää loppuvuotta kaikille!

4 kommenttia:

  1. Oli mukava tulla valmiille,niin aattoiltana kuin sukukokoontumiseen tapanina,Lasten riemua on kiva katsella ja kuunnella.Osaavat vielä aidosti iloita kaikesta jouluun liittyvästä.Toivottavasti laturi on löytynyt ja nuha hellittää pikku hiljaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavahan se oli kaikenlaista järjestää, kun tiesi, että tulijoita on. Yhteinen jouluaatto ja tapaninpäivän vierailu oli jälleen kerran tosi mukavaa. Laturi löytyi onneksi yhden nukutun yön jälkeen ja jospa se nuhakin tästä vähitellen hellittäisi.

      Poista
  2. Kuin myös Tiina, teille kaikille:)

    VastaaPoista