lauantai 6. kesäkuuta 2020

Tuomenkukkien aikaan




Kesän alku
Kesä tulla rysähti. Vaikka sitä odotettiin pitkään ja hartaasti, niin toukokuun puoleenväliin ulottuneet lumi- ja räntäsateet pitivät ajatukset kesästä sopivan turvavälin päässä. Että eihän se nyt vielä. Eikä vieläkään. Ja sitten se kuitenkin tuli, tietenkin. Kesä. Lämpö, lintujen konsertit ja valoisat yöt. Tuomi antoi odottaa kukkien puhkeamista kesäkuun puollelle saakka, mutta nyt tuomenkukat tuoksuvat ja kukkivat kilpaa koristekirsikkapuiden ja päärynäpuiden kanssa. Joka vuosi tähän aikaan, meidän piha on vaaleanvihreä ja valkoinen. Ja minä tykkään tästä pihasta kaikkein eniten juuri  nyt. Nuo tuomenkukat ovat siitä jänniä, että ne tuoksuvat jo ennen puhkeamistaan. Se on oikeastaan aika kutkuttavan ihana tunne, kun astuu ulos pihalle ja ilma on täynnä tuomen tuoksua, mutta yhtään kukkaa ei ole vielä näkyvissä. Se hetki on lupaus tulevasta, että kohta sitä kukitaan ja lujaa.

Kesäloma
Lapset kirmasivat kesälaitumille nuorten vasikoiden tavoin. Ilmassa oli alkavan kesän riemua ja se villi vapaudetunne, joka valtaa jokaisen koululaisen mielen koulujen päättymisen päivänä. Oli tyytyväinen mieli erikoisen kouluvuoden päättymisestä ja hyvistä todistuksista. Samalla oli myös haikea mieli, sillä yksi koululaisista päätti alakoulun ja jokainen tyttö hyvästeli oman opettajansa. Elokuussa vastassa ovat aivan uudet opet.

Kesäsuunnitelmat
Aluksi tämä alkava kesä näyttäytyi melkoisena "tabula rasana", tyhjänä tauluna. Me vanhemmat olemme suurimman osan kesää töissä ja aikaisempien vuosien kesiin kuuluneita kesäleirejä ei tänä vuonna järjestetä tai sitten emme muuten vain niille osallistu. Yksi tytöistä sanoikin, että tuntuu hassulta, kun ei oikein ole mitään mitä odottaa. Mutta kylläpä se vain näyttää siltä, että kummasti sitä tekemistä ja mukavien juttujen odottamistakin löytyy, vaikkei mitään niin kovin aikaisin ole suunniteltukaan.

Miltäpä sitten oma kesäni näyttää? Mitä siltä toivon? Kaikkein eniten toivon sitä, että lapsilla olisi hyvä kesä. Toivon oppivani paljon uutta omassa työssäni ja toivon osaavani nauttia kesän pienistä hetkistä. Niin kuin vaikka tänä iltana odotetusta kesäsateesta saunan jälkeeen.

Eiköhän tästä ihan kelpo kesä tule.

2 kommenttia: