sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Vaalipyhä

En tunnusta olevani mikään erityinen kansalaisaktiivi, mutta yhteiset asiat kiinnostavat eikä ole samantekevää ketkä niitä asioita ajavat. Poliitikon osa ei ole helppo ja välillä kyllä ihmettelen kuinka kukaan edes haluaa laittaa itseään likoon ja lähteä ehdolle kaikkien haukuttavaksi (aika harvoin poliitikot positiivista palautetta saavat, ainakaan julkisesti). 

En tiedä olenko liian sinisilmäinen, mutta haluan uskoa siihen, että suurimmalla osalla päättäjistämme on kuitenkin vilpitön halu vaikuttaa siihen, että Suomi olisi hyvä maa asua meille kaikille. Uskon myös siihen, että suuri ellei jopa suurin osa päättäjistämme ajattelee myös muiden hyvää, eikä vain omaansa. Joskus se vaatii raskaita ja vaikeitakin päätöksiä. Joskus päätös on yksi iso kompromissi, joka on kootto monen palasen ja mutkan kautta.


Jokaisella meistä on oma näkemyksemme siitä, mikä on hyvä tapa ajaa yhteisiä asioita ja mitkä ovat niitä asioita, joita erityisesti pitää ajaa ja esillä pitää. Vaalit ovat hyvä tilaisuus vaikuttaa siihen, ketkä asioistamme päättävät seuraavan neljän vuoden aikana. Vaikka äkikseltään ajateltuna yksi ääni per kansalainen on aika vähän, niin yhteenlaskettuna siitä tulee iso joukko ääniä. Minä uskon siihen, että äänestäminen kannattaa. Ainakin se kannattaa enenmmän kuin äänestämättä jättäminen.


Tämä ei ole kirjoitus minkään puolueen hyväksi. Tämä on kirjoitus äänestämisen puolesta. Jos siellä ruudun toisella puolella on joku täysi-ikäinen, äänioikeutettu Suomen kansalainen, joka ei ole vielä äänestänyt, niin toivon, että lähdet käyttämään hyväksi sitä etuoikeutta, joka ei maailmanhistorian kaikkina aikoina ole ollut itsestäänselvyys.


Mitäpä sitten muuta kuuluu Puron varren vaalipyhään?
Aurinkoa ja tuulta. Kirkkoa ja kauppaa. Pyöräilyä ja pitsaa.
Kuvat on otettu viikon varrelta. Raparperin alut ilahduttavat mieltä erityisesti:)

4 kommenttia:

  1. Sanoisinko kuten valtioneuvos Virolainen aikoinaan:Kansa on puhunut ja pulinat pois.Kun kansasta 30%jättää äänestämättä on minusta hälyttävää.Pitäisikö nettiäänestys sallia,josko se toisi uutta vipinää kansalaisoikeuteen.En sanonut kansalaisvelvollisuuteen.koska itse pidän yhteistä ja yleistä äänioikeutta nimenomaan oikeutenaMiten paljon maailmassa on kansoja joilla ei ole tätä mahdollisuutta ja se olisi heille kuin lottovoitto.Onko Suomessa asiat vieläkin liian hyvin??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin on aika paljon, kun melkein kolmannes jättää äänestämättä. Mistä ihmeen syystä? Nettiäänestysmahdollisuutta odotellessa...

      Poista
  2. Näin on, äänioikeudesta saa ja täytyy pitää mekkalaa! :) On hienoa elää demokratiassa. Kansa onkin jo sopivasti puhunut :)

    Mahtavat raparperinalut! Näyttää ihan keväältä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaaleja on mielenkiintoista seurata ja itse ainakin aion käyttää äänioikeutta hyväksi aina, kun on mahdollisuus.
      Täällä on keväiset näkymät olleet välillä lumen alla piilossa, huoh. Jospa se tästä...

      Poista