lauantai 4. marraskuuta 2017

Pieniä ja isoja tapahtumia






Syysloma loppui ja marraskuu alkoi pienien ja isojen asioiden seuratessa toinen toistaan. Omassa mielessäni marraskuu aloittaa loppuvuoden juhlakauden, mikä toistaiseksi on näkynyt vain joululehtien lukemisella ja Jouluradion kuuntelemisella netin kautta. Ilokseni nimittäin huomasin, että jouluradiota voi kuunnella netin kautta jo nyt. En tiedä onko tämä mahdollisuus ollut olemassa jo aikaisempina vuosina, mutta minä hoksasin sen vasta tällä viikolla. Muutenkin joululaulut ovat pyörineet päässä tavallista enemmän, sillä viime keväänä pitkän tauon jälkeen henkiinherätetty harrastus -kuorolaulu- on suunnannut ajatuksia jo pitemmän aikaa joululaulujen pariin. Ja voi miten mieluisten ongelmen kanssa olemmekaan saaneet painia: valinnanvaikeuden. Kun maailmassa on kymmeniä ja taas kymmeniä kauniita naisten lauluryhmälle sopivia kappaleita, on kahden tai kolmen kappaleen valinta ollut yllättävän hankalaa.

Syysloman loppu toi tullessaan myös ihan kunnon lumipeitteen. Loman viimeisenä viikonloppuna ajelimme Pudasjärven suunnalle toisiin ristiäisiin viikon sisällä ja saimme uuden kummipojan kauniin lumisen maiseman keskellä. Isommat lapset olivat reissumme ajan kolmen maakunnan mummulassa ja olivat siellä tehneet talven ensimmäisen lumiukon. Täällä kotona pulkat ja liukurit on kaivettu varaston uumenista esille ja paremman mäen puutteessa ojanpientareet ovat olleet kovalla kulutuksella. Nyt säätiedotus näyttää aika huonoa lumipeitettä ajatellen. Itse olen hiljaa mielessäni tyytyväinen, jos talven tulo siirtyy vielä vähän. On tuolla tienpäällä liikkuvienkin helpompi ajella.

Tänään vietetään pyhäinpäivää. Sytytämme muistokynttilän täällä kotona ja illalla käymme hautausmaalla. Rauhallista viikonvaihdetta kaikille täällä käyville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti