sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Syysloma

Olin iltahämärissä  lenkillä kauniin tähtitaivaan alla ja mielessäni kerin umpeen mennyttä koululaisten syyslomaviikkoa. Niin paljon monenlaista mukavaa ehti lomaviikkoon mahtua, että pääkoppa tarvitsi jonkinlaista nollausta kaiken hulinan keskellä, jotta katseen voisi taas suunnata kohti uutta viikkoa.


Etukäteen meillä ei ollut mitenkään erityisen paljon suunnitelmia syyslomaviikkoa varten. Tarkoitus oli tehdä pieni reissu Savon suunnalle serkkujen luo, mutta muuten tarkoitus oli olla kotona, saada ehkä jotakin rästihommia tehdyksi, haravoida  miljoonat lehdet pois pihalta ja elää ihan tavallista arkea. Ja näin oikeastaan kävikin. Syysloman päivät juoksivat rennosti eteenpäin ja toivon mukaan lapsilla on ollut rentouttava ja mukava loma. Eskarilainen oli tosin jo keskiviikkona aivan valmis lähtemään kouluun, mutta muut koululaiset nauttivat lomasta ihan tähän päivään saakka.



Viikko koostui kohtuullisesta herkuttelusta, shoppailusta, yökyläilyistä, saunomisesta, kavereista ja kotitöistä. Pikku-ukon suurin elämys taisi olla Savon reissulla kauppakeskuksesta löytyneet liukuportaat. Olisittepa nähneet, miten pieni pyöreä naama loisti, kun hän pääsi ajelemaan ylös ja alas. Liukuportaat vaikuttivat lähes yhtä suurelta hitiltä kuin kummisedän Massikka, jonka voittanutta ei ainakaan lähitulevaisuudessa tule löytymään.

Ensilumi satoi maahan menneen viikon aikana. Maisema muuttuikin kertaheitolla kauniin talviseksi ja jouluiseksi. Pakkasten ansiosta lumi on pysynyt maassa, mutta vilkaisu puhelimen sääsovellukseen kertoo, että ensi viikon aikana taitaa maa olla jälleen mustaakin mustempi. Perus loka-marraskuun vaihde siis tiedossa.

2 kommenttia:

  1. Olipas herkullisen näköinen voileipäkakku. Nam. Mitä laitoit sisuksiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikivanha ohje yläasteen kotitalouden kirjasta. Maksamakkara-suolakurkkusörsseli yhdessä välissä ja toisessa välissä kermaviiliä, kinkkua, juustoraastetta ja mausteita. Hyvää on.

      Poista