sunnuntai 12. toukokuuta 2019

Askelmerkit vapusta äitienpäivään





Äitienpäivän aamuna verhon raosta pilkotti harmaa ja sateinen taivas. Jo yön aikana olin havahtunut siihen, että ikkunaan rummutti aivan rehellinen vesisade. Eikä tuosta sateesta voi olla harmissaan, sen verran kovasti keväinen maa vettä vaatii. Jo nyt huomaa ulos katsoessaan, miten pihalla ja lähipelloilla vihreä väri on suorastaan ryöpsätänyt esiin yön aikana. Vesi tekee ihmeitä!

Toukokuu on kulkenut varsin joutuisasti melkein puoleen väliin. Huhtikuun lopun super lämpimät säät ehtivät vaihtua talvisiksi ilmoiksi ja lumisateeksi, joka siirsi talvirenkaiden vaihtoa useammalla päivällä eteenpäin. Töissä siirryimme kimppakyyteihin sen mukaan, kenellä oli talvinakit auton alla ja kenellä ei. Lumi toki suli lähes yhtä nopeasti kuin tulikin, mutta ilma tuntuu viileältä lähes hellelukemien jälkeen. Äkkiä sitä tuohon lämpimään tottuu.

Muutenkin autot ja erityisesti niihin kuluva raha on ollut tämän kuun alkupuolen puheenaihe Puronvarresa. Asioilla on taipumus kasaantua ja niin on käynyt myös meidän autokuluille. Kun kuukauden sisään sijoittuu uusien kesärenkaiden hankitaa, sovittuja huoltoja, korjauksia ja sitten bonuksena vielä yllättäen eteentulevia korjauksia ja remontteja, puhutaan rahasummista jotka saavat hien kihoamaan otsalle. Mutta ilman autojakaan ei voi olla, jos asuu niinkin maalla kuin me asumme. Valintakysymyksiä, niitä nämä ovat. Ja jospa nämä meidän talouden pirssit nyt sitten kestäisivät pitemmän aikaa ilman sen suurempia investointeja. Toivotaan ainakin niin.

Toukokuu on samaan aikaan loppumisen ja alkamisen aikaa. Lasten koulutyöt alkavat pikkuhiljaa olla lopussa. Tuleva viikko on vielä ainakin yläkoululaisella varsin kokeiden täyttämä, mutta sen jälkeen taitaa kaikilla helpottaa. Edessä häämöttävät jo luokkaretki ja muut koulun keväiset ja sitä kautta keveämmät hommat. Talven harrastukset alkavat pikkuhiljaa päättyä ja puheissa toistuu yhä useammin "sitten kesälomalla"-lausahdukset. Valoisat ja aurinkoiset illat kutsuvat viipymään pihalla pitempään. Selkeää siirtymää talvesta kesään.

Ja tänään juhlitaan äitienpäivää. Onnittelut kaikille mahdollisille variaatioille, joita äideistä ja mummuista on!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti