torstai 16. heinäkuuta 2020

Heinäkuun ensimmäinen puolisko Puronvarresa






Kesäkuun vaihtuessa heinäkuuksi myös ilmat vaihtuivat: helteiden tilalle tulivat viileys ja sateet. Siksi nyt tuntuukin erityisen mukavalta istua ulkona ja nauttia pitkästä aikaa auringon lämmöstä, kevyestä tuulesta ja kesän tunnusta. Koko loppuviikoksi on luvattu lämmintä säätä, mikä kuulostaa oikein mainiolta. Toivon kovasti, että meidän kannettava tietokone, jolla tätä postausta naputan, jaksaa uurastaa täällä pihallakin. Konevanhus on sen verran iäkäs, ettei mikään ole enää itsestäänselvää.

Juhlaa
Puronvarren heinäkuun ensimmäinen puolisko on pitänyt sisällään niin arkea kuin juhlaa. Suurin juhlan aihe oli luonnollisesti esikoisen rippijuhlat, joita saimme viettää kuun ensimmäisenä sunnuntaina. Koronarajoituksista johtuen konfirmaatiokirkkoon sai jokainen nuori kutsua vain kolme vierasta, mutta kotona juhlimme sitten vähän isommin sukulaisten ja kummien kesken. Pilvisenä ja melko tuulisena alkanut juhlapäivä muuttui iltaa kohden aurinkoiseksi ja kauniiksi kesäpäiväksi. Monenlaiset tunteet olivat pinnalla tuona päivänä, kun katselin omaa nuortani juhlahumun keskellä. Ei siinä hetkessä voi muuta kuin olla kiitollinen siitä, miten hienon nuoren miehen olemmme saaneet ja toivoa ja rukoilla kaikkea mahdollista hyvää johdatusta kaikkien nuorten elämään,.15 vuotiaalla elämä sykkii niin kovin täysillä ja voimakkaana joka suuntaan. 

Kotihoitoa
Heinäkuu toi tullessaan kesäloman myös meidän pikku-ukolle. Hoitopaikan ovet sulkeutuivat neljäksi viikoksi ja hän nauttii olostaan kotona. Vaikka hoitoon jääminen ei enää nykyisellään ole aamuitkuja aiheuttaut, ei voi sanoa, että pikku-ukkomme mitenkään erityisesti hoidosta nauttisi. Hoitopaikassa sen kummemmin kuin henkilökunnassakaan ei ole mitään vikaa, mutta siitä huolimatta hän olisi mieluiten kotona. Aamulla sängystä kuuluu kysymys: " Menenkö tänään hoitoon?". Kun siihen vastatataan: "Et, nyt ollaan kesälomalla", pieni pää vaipuu takaisin tyynyyn ja uni jatkuu vielä pitkään. Edessä on vielä kaksi viikkoa lomaa ja sen jälkeen palataan taas hoitoon takaisin.

Lomaa
Iskämies on ollut lomalla kohta kaksi viikkoa ja ensi viikolla hänen palatessa töihin aloitan itse kahden viikon kesäloman. Tällä viikolla omia työvuoroja on ollut sen verran vähän, että yhteisiä lomapäiviä on ollut useitakin.

Reissuja
Tänä kesänä reissaamme aika vähän. Takana on reissu toiseen mumulaan ja toinen reissu Powerparkkiin. Osa perheestä jatkoi Powerparkista matkaansa lasten serkkujen luo, mutta itse tulin esikoisen kanssa kotiin. Tämän kesän työt sijoittuvat niin arkipäiviin kuin viikonloppuihin,joten vapaa viikonloppu ei ole mikään automaatio. Tällä viikolla olemme lähdössä käymään Savon suunnalla, joten Suomen kesää päästään taas katselemaan auton ikkunasta käsin.

Mansikoita
Ja mitäpä olisi kesä ilman mansikoita. Kävin taas poimimassa ensimmäisen mansikkasatsin pakkaseen. Perinteeseen kuuluu, että onnistun mansikoiden lisäksi saamaan itseni niin kipeäksi, ettei minusta oikein ole mihinkään seuraavana päivänä. Tämäkin perinne täyttyi. En tiedä mikä olisi optimaalisin asento poimia mansikoita, jotta seuraavana päivänä ei olisi täysin raatona: köykkiä takamus pystyssä mansikkapellolla, jolloin kipeänä ovat selkä ja takareidet vai kyykistellä, jolloin selkä säästyy, mutta jalkojen kaikki lihakset huutavat ja lujaa. Näiden asentojen sekoitus saa aikaan sen, että koko kroppa on kuin tulessa. Minulle tietysti kävi tämä viimeinen vaihtoehto.

Kesämielellä mennään heinäkuuta eteenpäin. Palataan taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti