sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Kuukausi joulunpyhiin




Tänään on kuukauden verran joulunpyhiin. Se tuntuu oikeastaan aika lyhyeltä ajalta, sillä joka vuosi ennen joulua on paljon kaikenlaisia tapahtumia, joihin olisi mukava osallistua ja "ei niin pakollista"-tekemistä, jota kuitenkin olisi kiva tehdä. Tuleva kuukausi näyttää, mitä ehdimme tehdä tänä vuonna.

Eilen oli kuukausi jouluaattoon ja vaikkei se nyt varsinaisesti mikään virallinen syy ollutkaan, leivoimme lasten kanssa mummulassa ensimmäisen satsin joulupipareita. Siskoni oli omien lastensa kanssa käymässä, joten serkukset pääsivät syömään taikinaan porukalla. Jokainen jaksoi leipoa suunnilleen ikätasonsa verran ja aikamoisen läjän herkullista naposteltavaa saimmekin aikaiseksi. Piparien leipomisesta saa hyvän tuoksun taloon kahteen kertaan tai tässä tapauksessa hyvä tuoksu tuli kahteen taloon. Minä tein taikinan kotona ja en tiedä kuvittelenko, mutta minusta ainakin meillä tuoksuu edelleen vienosti jouluiset mausteet, vaikka taikina tehtiin perjantai-iltana. Toisen kerran hyvä tuoksu valtaa talon tietenkin paistovaiheessa ja toivon mukaan mummulassa tuksuu hyvältä tänäkin aamuna. Taikinan teossa kävi samoin kuin edellisenäkin vuonna eli sitä tuli suhteellisen reilusti. Se vain tuntuu yksinkertaisen annoksen tekeminen niin pieneltä, mutta tupla-annos oli todella... noh, tupla-annos. Koitan muistaa kirjoittaa ohjeen viereen, että sitä ei tarvitse tuplata. Hyvin riittää noinkin.

Aamuhämärä paljastaa tänä aamuna valkoisen maan. Lunta on ehkä millin mittainen kerros, mutta useamman asteen pakkanen huurruttaa maiseman kauniiksi. Tänään voisi kaivaa loputkin jouluvalot esille ja asetella adventtikynttilät odottamaan ensi sunnuntaita. Mukavaa marraskuun viimeistä pyhää kaikille!

4 kommenttia:

  1. Nopeasti on aika tänä vuonna kulunut. Meillä nuorimmainen toivoi jouluherkuksi piparkakkutaikinaa. 😋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuosi on mennyt äkkiä. Olohuoneen jouluvaloja katsellessa tulee tunne, että vastahan ne riippuivat ikkunassa ja siitä on oikeasti lähes vuosi aikaa.

      Piparkakkutaikina on raakana syötynä todellinen jouluherkku. Kuluu meilläkin runsaasti:)

      Poista
  2. Oi te ootte jo päässeet leipomaan pipareita :)Viime yönä oli satanut luntakin joten näyttää enemmän jouluiselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ensimmäiset piparit on leivottu ja nyt voi tunnustaa, että ne on myös jo syöty. Huomenna ajattelin leipoa toisenlaisia pipareita.

      Lume tekee maisemasta tosi paljon jouluisemman. Tuuli taas liukastuttaa kaikki.

      Poista