tiistai 1. tammikuuta 2019

2019

Blogin instagramin yhdeksän tykätyintä kuvaa viime vuodelta.

Nyt se on virallista: hyvää uutta vuotta 2019! 

Vuosi vaihtui tuulen ja tuiskun vonkuessa nurkissa. Kelju ilma sinetöi lopullisesti meidän suunnitelmat erittäin rauhallisesta uudenvuodenaatosta ja vaihdoimme suosiolla yöllisen ulkoilun ja tähtisadetikuilla temppuilun sisäiltaan, herkutteluun, telkkariin ja lämpimään saunaan. Kiitos niille naapureille, jotka uhmasivat tuulista säätä (sekä pelastuslaitoksen suosituksia ;D) ja ampuivat raketteja, joiden räiskettä mekin saimme olohuoneen ikkunasta seurata! Hyvältä näytti:) Joku saattaisi kuvailla meidän uudenvuodenaattoa äärimmäisen tylsäksi, mutta meille tällainen rauhallinen meininki sopi tänä vuonna oikein mainiosti.

Kun uudenvuodenaaton aamulla kirjoittelin aikaisempaa tekstiä, blogin vuosikoostetta, törmäsin viime tammikuulta postaukseen, johon olin kirjannut ylös muutamia toiveita vuodelle 2018. Vuoden aikana nämä toiveet olivat aika tavalla  kokonaan unohtuneet, joten oli mielenkiintoista pysähtyä ja katsoa, miten ne olivat toteutuneet, vaikkeivät olleet aktiivisesti mielessä olleetkaan.

Toive: perheemme saisi hankituksi isomman auton

Toteutuma: me vaihdoimme kesällä isompaan autoon. Auton paikkamäärä pysyi samana, mutta tilaa tuli lisää ja nyt kenenkään ei tarvitse istua takatakapenkillä polvet suussa. Myös matkatavarat mahtuvat mukaan aiempaa paremmin. Tämän toiveen toteutuminen tuntui aika hurjalta, silllä alunalkaen se oli näistä toiveista se, jonka toteutumista pidin kaikkein epätodennäköisimpänä.

Toive: löytäisin liikkumiselle luontevan paikan omaan arkeeni

Toteutuma: no jaa, paremminkin olisi voinut mennä. Kyllä liikunnalle paikka löytyy, kun sitä tarpeeksi haluaa. Menneen vuoden aikana minä vain halusin enemmän kaikkea muuta ja siksi liikkuminen jäi liian vähälle. Tämän asian haluan korjata tänä vuonna paremmalle tolalle.

Toive: lauluporukkamme kehittyisi ja löytäisimme juuri meille sopivia kappaleita ja sovituksia

Toteutuma: joo ja jee! Tämä lauluporukka on ollut koko viime vuoden ajan suuri ilo ja voimanlähde minulle ja uskon, että se tulee olemaan sitä tänäkin vuonna. Säännölliset harjoitukset ja oma treenaaminen kotona siihen päälle ovat taanneet myös jonkinlaisen kehityksen eteenpäin. Tai ainakin itse olen sitä mieltä, että kuulostamme nyt paremmalta kuin vuosi sitten jouluna. Löysimme meille sopivia kappaleita ja mikä vielä melkein parempaa, ihan omasta porukastamme on löytynyt kaksi henkilöä, jotka osaavat tehdä kivoja sovituksia meille.

Toive: tekisimme perheen kanssa enemmän pieniä reissuja

Toteutuma: pieniä reissuja on tehty, muttei varmaan sen enempää kuin ennenkään. En pistäisi pahakseni, vaikka tähän asiaan tulisi muutos tämän vuoden aikana.

Toive: arki rullaisi  mahdollisimman sujuvasti

Toteutuma: se rullaa! Ei rullaa täydellisesti, mutta omasta mielestäni niin sujuvasti kuin se on tällä hetkellä mahdollista. Sen verran annan tähän kohtaan kiitosta itselleni ja Suomen valtion lapsiperhe-etuisuuksille, että uskon omalla hoitovapaallani ja sitä kautta mahdollisuudella olla kotona, olleen kohtuullisen suuri vaikutus tähän sujuvuuteen.

Ja nyt saavat haikailut menneen vuoden perään riittää. Se on tammikuu ja edessä kokonainen vuosi. Nokka sitä kohti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti