lauantai 26. tammikuuta 2019

Kauniita pakkaspäiviä




Pakkanen on paukkunut viime päivinä komeita lukemia ja sama tahti näyttää jatkuvan edelleen. Hetkeksi lauhtuu ja sitten taas kiristyy. Villapuserot, joita yleensä käytämme varsin harvoin, on kaivettu esille kaappien kätköistä ja villasukat ovat jokaisen jalkojen vakiovaruste. Sen minkä kesällä "hävisimme" saunan lämmityksessä, kun emme helteiden takia halunneet kuumentaa enää mitään paikkaa lisää talossamme, olemme nyt ottanet takaisin korkojen kera ja sauna onkin lämmennyt useana iltana viikossa. Pakkanen tekee maiseman kauniiksi ja oikein varustautuneena ulkoilukin on mukavaa.

Mutta sitten tulee se mutta-osio. Pakkanen tai ainakin kova pakkanen myös hirvittää. Omakotiasujana on itse vastuussa talostaan, vesiputkistaan ja lämmityksestään. Töihin on lähdettävä myös pakkasaamuna ja täältä meiltä se lähtö tarkoittaa autolla lähtemistä. Eikä auto ja kova pakkanen ole ollenkaan miellyttävä yhdistelmä. Meillä ei ole eläimiä, mutta kaikki eläintennomistajat tietävät, että pakkanen tarkoittaa useimmiten lisätyötä ja -huolta niin lemmikki kuin tuotantoeläintenkin kanssa. Tarkkana saa olla ja siksi olenkin ihan tyytyväinen, että ensi viikolla kuukausi vaihtuu jo helmikuuksi. Vaikka se tilastollisesti vuoden kylmin kuukausi onkin, niin helmikuu on kuitenkin selkeästi jo kevättä kohti menevä kuukausi ja sen jälkeen on tiedossa lämpenevää.

Leppoisaa lauantaita!

2 kommenttia:

  1. Pakkanen on kyllä paukkunut viime aikoina. Autoja saa laittaa kyllä lämpenemään ja toivoa, että kaikki toimii. Talvi on ihan kiva, mutta pysyisi pakkanen kuitenkin sellaisissa sopivissa lukemissa niin ulkoilu ja arkielämä sujuisi sutjakkaammin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä samaa minäkin toivon. Nyt onkin ollut huomatavasti lauhempaa, onneksi.

      Poista