maanantai 13. huhtikuuta 2020

Koronapäiväkirja pe-ma 10.-13.4.2020 "Koronapääsiäinen"




On toisen pääsiäispäivän ilta. Kristikunnan ja kevään suurin juhla alkaa olla ohitse. Ulkona satelee hiljalleen lunta ja maassa on selkeä, valkoinen lumikerros. Vaikka iso osa talvea meni siihen, että odottelimme sitä "oikeaa" ja "kunnon" talvea, ei lumisade tähän aikaan vuodesta ole mikään mukava juttu. Mieluummin ne sateet vastaanottaisin ihan reilusti nestemäisessä muodossa vesisateena tässä vaiheessa vuotta.

Pääsiäistä ei edes korona voinut peruuttaa, joten sitä on vietetty olosuhteet huomioonottaen sekä perinteisin että uusin muodoin. Itse olin osan pääsiäisen pyhistä töissä, mikä rytmitti osaltaan koko perheen pääsiäisen viettoa. 

Yleensä meidän pääsiäisen viettoon ovat liittyneet hyvinkin monet ihmiset. Olemme joko itse olleet kylässä osan pääsiäistä tai sitten meillä on ollut vieraita. Nyt olimme suurimmaksi osaksi oman perheen kesken. Poikkeuksen muodosti lauantai-ilta, jolloin kokoonnuimme pienellä, mutta tähän eristysaikaan nähden hieman liian suurella porukalla polttamaan pääsiäiskokkoa. Oma villi veikkaukseni on, että viime lauantai-iltana meitä kokoontumisrajoitusten rikkojia oli ympäri pitäjää. Pääsiäiskokoille kokoonnuttiin iloisena siitä, että näkee tavallista enemmän ihmisiä ympärillä. Ei se mitenkään viisasta ehkä ollut, mutta siinä vaiheessa, kun oman perheen naamat on nähty kyllästymiseen saakka, tuntuu virkistävältä nähdä vähän muitakin. 

Mitäkö muuta on tähän pääsiäislomaan kuulunut? Vessaremontti on mennyt pätkän verran eteenpäin, lasten kevätvaatteiden inventaario on edennyt, ekaluokkalainen organisoi koko perheelle pääsiäismunajahdin, olemme herkutelleet, ulkoilleet ja olleet kotona. Tylsää? No, sitäkin. Tavallista? Aivan varmasti. Mutta samassa veneessä tässä olemme kaikki.

Kunhan tuo ulkona roiskiva lumisade laantuu, jäämme odottamaan kevään edistymistä. Tänään pihatuomessa silmut olivat jo aivan lähtöpisteissään puhkeamista odottamassa. Ja huomenna pitää muistaa, että on jo tiistai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti