sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Koronapäiväkirja viikonloppuna 4.-5.4.2020 "Pääsiäisviikkoa kohti"


Lauantaina 4.4.
Heräsimme talviseen aamuun. Ei juurikaan tunnu siltä, että olisi lauantai. Oikeastaan ei tunnu yhtään miltään päivältä. On vain kulloinenkin hetki ja sen mukana mennään. En tiedä haittaako se varsinaisesti mitään, mutta se luo kuitenkin mielen päälle hieman hömelön olon ja tunteen siitä, että vain leijuu jossakin olemisen ja olemattomuuden välillä, eikä osaa tarttua mihinkään. Ja se ei ole hyvä tunne ollenkaan.

Jotta elämä ei menisi pelkäksi koronaksi, päätimme toteuttaa jo pitkään suunnitellun remontin meidän vessaan.Olimme tilanneet wc-kalusteet jo kauan ennen tätä pandemiaa ja ne ovat suunnitellusti tulossa ensi viikolla. Alkuperäinen tarkoituksemme oli, että vessa olisi kalusteita vaille valmiina jo tässä vaiheessa. Sitten tuli etäelämä vaatien oman huomionsa ja päätimme siirtää remonttia määräämättömän ajan eteenpäin. Nyt kun uuteen arkeen on jollakin tavalla päästy kiinni, päätimme aloittaa remontin ja edetä siinä sillä vauhdilla kuin hyvällään ehtii. Päivät täyttyvät edelleenkin työstä ja muusta etäilystä, joten remontti etenee iltaisin pätkän kerrallaan.

Iskämies ja esikoinen saivat aika mukavasti purettua vanhoja rakenteita vessasta pois lauantain aikana. Pyhäpäivä pidetään remonttitaukoa ja sitten jatketaan, kunnes on valmista. On mukavaa saada päivitystä vessaan, joka on lähes alkuperäisessä asussaan neljän vuosikymmenen takaa.



Sunnuntaina 5.4.
Ihana auringonpaiste ulkona. Aivan samoin kuin viime sunnuntaina, tänäänkin pakkasimme päiväkahvitarpeet reppuun ja lähdimme retkelle oman kylän näkötornille. Loppupäivä on kulunut kotosalla (yllätys!) ulkoillen ja lenkkeillen. Vaikka emme sitä erikseen päättäneet, tästäkin viikonlopusta tuli aika tavalla koronavapaa viikonloppu, eikä kyllä yhtään haitannut.

Tänään on palmusunnuntai ja matka kohti pääsiäistä alkaa. Viime vuosien aikana omaa pääsiäismatkaani ovat rytmittäneet laulukeikat meidän lauluyhtyeen kanssa. Alkuperäisen suunnitelman mukaan tänään olisi ollut yksi keikka ja tulevana kiirastorstaina toinen. Toivottavasti pääsemme ne toteuttamaan vaikka vuoden päästä. Toinen pääsiäisajasta nyt puuttuva asia on lasten koulussa tekemät pääsiäisaskartelut. Ekaluokkalaisella on ollut etätehtävinä jotakin askarteluja, mutta usein pääsiäisviikolla kotiin on tuotu kaikkien luokkien askarteluja ja niitä on ollut paljon. Menemme siis vanhoilla koristeilla, koska uusia emme nyt rupea tekemään. Rairuohot ovat onneksi kasvaneet hyvin.

Vaikka meillä ei ole mitään hätää, toivon silti, että tämä kaikki olisi jo ohi.

2 kommenttia:

  1. Kyllä tämä kotona jököttäminen alkaa koetella,vaikka ei mitään hätää olekkaan.Pieni autoajelukin piristi vailla ilman erityistä päämäärää.Katsoimme illalla dokumentin Kiinan tilanteesta silloin,kun se siellä oli pahimmillaan.Kyllä meillä on asiat hoidettu siihen verrattuna mallikkaasti.Kannattaa katsoa ,se tulee MTVn arkistoista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäiseksi täytyy miettiä ajeluita vaikka useampanakin päivänä. Pääkoppa pysynee paremmassa kunnossa, kun saa jotakin vaihtelua arkeen.

      Poista