tiistai 4. joulukuuta 2012

Neljäs luukku avautuu


Yllä oleva luukku avautui ihan kirjaimellisestikin eilen monen monta kertaa.
Pakkaspäivä kutsui lämmittämään leivinuunia.
Leivinuunin kanssa saa vain olla hyvämuistinen, 
ettei unohdu tekemään jotakin muuta niin tiiviisti, 
että unohtaa pellin auki... (nimim. kokemusta on siitäkin)


 Jonkinlaisia rieskoja tuli paistettua muutama.
En ole mikään super-rieskanleipoja, 
mutta kun lämpimän leivän päällä sulaa voi,
 niin se peittää mukavasti alleen mahdolliset leivonnassa sattuneet kömmähdykset.
Minusta on mukavaa selailla keittokirjoja ja reseptejä ja haaveilla, mitä tekisi. 
Aikomukset jäävät suurelta osin suunniteluasteelle, 
mutta silloin tällöin joku päätyy syötäväksi asti.
Seuraavalla lämmityskerralla uuniin pääsevät muutama joululaatikot.

Tiistai-illan pakkaseen kutsuu partio.
 

9 kommenttia:

  1. Hyrrr.. Niimpä, viimeinen lause kutsuu myös minut :) Herkullisen näköistä rieskaa, vaikka en rieskasta tykkääkkään xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Minusta oli ihan kiva partioilta. Joululaulujen ois pitänyt soida taustalla, mutta unohdin soittimen kotiin.

      Poista
    2. :) niin. Sitähän sattuu, että unohtaa jotain

      Poista
  2. Mää leivoin kans tänään rieskaa, koulun myyjäisiin. Meinasi tulla vähän kiire, myyjäiset alkoivat 17.30 ja rieskat tulivat uunista 16.00 ja 16.15. Kääretortunkin pyöräytin siinä välissä ja syötiin päivällinen, ja hirveällä kiireellä vielä pakkasin lämpimiä leipiä ja kääretorttuja pusseihin vartin yli viideltä... niihinhän piti ainesosaluettelokin teipata ja vielä hinnoitella pussittamisen lisäksi. Mutta melko tarkasti puoli kuudelta oltiin koululla ja saatiin leipomukset myyntiin. Tein tosiaan sellaisia pikkurieskoja, ehkä 15 cm halkaisijaltaan, niin mahtuivat pusseihinkin. Toivottavasti menivät kaupaksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos myytävänä on lämpimiä rieskoja, niin takuuvarmasti ovat menneet kaupaksi. Meijän koululla oli viikko sitten myyjäiset ja illan tuotto oli varsin mukavan suuruinen.

      Poista
  3. Mullakin oli leipomuspäivä ja lämmitin oikein leivinuunin.Tein noin 100 sämpylää 3 arapialaista maustekakkua ja ruokakin kypsyi jälkilämmössä.Meillä kotona sanottiin "laiskanpuuroksi"riisipuuroa joka kypsyy uunivuoassa uunissa.Minä tykkään,mutta miehet nirsoilee,mutta eivät uskalla olla syömättä,kun emäntä istuu pöydänpäässä kotoilme kasvoillaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapset aikoo tulla jouluaattona heti aamusta mummulaan syömään riisipuurua. Emmy sanoi, että "mummu käski tulla". En tiiä menikö se nyt ihan noinkaan...:)

      Poista
  4. Ai että näyttää hyvältä rieskat. Mikäs onkaan parasta kuin lämmin rieska ja voi päällä, nam. Minä lämmittelen tällä hetkellä leivinuunia vain lämmitystarkoituksessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä määkin aika usein lämmitän vain lämmittämisen vuoksi. Pakkaspäivänä ihan hyvä juttu sekin ja jos siellä saa jotain ruokaa laitettua, niin se on pelkkää plussaa.

      Poista