perjantai 2. maaliskuuta 2018

Varaslähtö hiihtolomalle





Vaikka meidän alkuperäiset hiihtolomasuunnitelmat menivät tänä vuonna uusiksi, se ei onneksi tarkoita sitä, että kaikki olisi mennyt jotenkin pieleen. Meidän oli tarkoitus lähteä käymään lasten serkkuperheen luona Etelä-Pohjanmaalla, mutta joka puolella jylläävät flunssavirukset löivät kapuloita rattaisiin sen verran voimallisesti, että reissu jää tältä lomalta tekemättä. Sen sijaan, että itse lähtisimme, hyödynsimme  iskämiehen työreissua samoille suunnalle ja pyysimme, että serkkutyttö hyppäisi kyytiin ja tulisi meille.

Hiihtolomien porrastaminen Suomessa kolmelle perättäiselle viikolle on perusteltua monessakin mielessä. Ongelmalliseksi sen tekee kuitenkin se, etteivät meidän lapset lomaile koskaan yhtä aikaa syys- ja hiihtolomalla hyvin samanikäisten serkkujensa kanssa ja se on tosi harmillista. Niinpä päädyimme tänä vuonna siihen ratkaisuun, että pyysimme koululaisille yhden päivän varaslähdön hiihtolomalle ja näin saimme pitkän viikonlopun yhteistä loma-aikaa serkkutytön kanssa. Tämän päivän kokemuksen perusteella se tuntuu sen verran hyvältä vaihtoehdolta, että tuskin jää ainoaksi laatuaan.

Aikataulut menevät tunnetusti uusiksi loma-aikaan ja niinpä tänäkin aamuna serkkulauma oli ulkona laskemassa mäkeä samaan aikaan, mitä he yleensä lähtevät kouluun. Ketään ei tarvinnut herättää ja siitä syystä kai tämä päivä on tuntunut (hyvällä tavalla) pitkältä ja olemme ehtineet tehdä monenlaista.

Tytöt halusivat kokkailla jotakin ja niinpä päädyimme siihen, että lomalla voi myös syödä vähän mitä sattuu ja lounaaksi kelpaavat hyvin paistetut vohvelit. Ai että, kun maistuivat hyviltä. Ja todellakin sain kävellä valmiiseen pöytään, mikä sekin tuntui äärettömän hyvältä. Keittiön siivousvuoron otin itselleni aivan vapaaehtoisesti.

Iltapäivällä pakkasimme auton täyteen väkeä, Kasperille napattiin vielä kaveri mukaan ja suuntasimme uimaan. Aika moni muukin oli saanut saman idean, mutta hyvin mahduttiin sekaan ja loppuajasta tilaakin tuli enemmän. Uiminen on erinomainen vaihtoehto silloin, kun haluaa tehdä jotakin vähän tavallisesta päivästä poikkeavaa, mutta ei halua matkustaa kauas, eikä maksaa paljon rahaa. Meillä on suunnilleen saman matkan päässä kolme eri vaihtoehtoa uimahalleista/kylpylästä ja tänään suuntasimme sinne, missä Nelly ei ollut vielä kertaakaan käynyt. Viivyime niin pitkään, että kotoa tuli jo viestiä, että onko jotakin sattunut :D

Että semmoinen hiihtoloman aloitus, ei hullumpaa ollenkaan. Mukavaa lomaa kaikille, joilla sellainen on. Ja ainakin mukavaa alkanutta maaliskuuta ihan jokaiselle. Se on kuulkaas ensimmäinen kevätkuukausi käsillä.

2 kommenttia:

  1. Tulipa vesi kielelle, kun katseli tuota tirisevää vohvelipannua. Aina ei tarvi mennä kauas, kun lasten toiveet tulee totetetuksi. Meiltä lähtivät lomalaiset jo toista viikkoa sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vohvelit olivat tosi hyviä ja katosivat lautasilta alta aikayksikön. Se on totta, että monet toiveet, joita lapsilta tulee, ovat loppupeleissä hyvin yksinkertaisia ja halpoja toteuttaa.

      Mukavaa, että teijänkin talvilomalaisilla oli mahdollisuus tulla käymään.

      Poista