sunnuntai 2. joulukuuta 2018





Hyvää ensimmäisen adventtisunnuntain iltaa! Toivottavasti joulukuu on alkanut hyvissä merkeissä jokaisen täällä vierailevan kohdalla. Eilen, joulukuun ensimmäisenä päivänä, aikataulu oli sen verran tiivis, ettei hyvästä aikomuksesta huolimatta ollut oikeastaan mitään mahdollisuuksia kirjoittaa sanaakaan. Olin nimittäin tyttöjen kanssa rapiat 17 tuntia reissussa aamuvarhaisesta lähes puoleen yöhön saakka. Tiivis reissupäivä sopi kuitenkin mitä parhaiten joulukuun alkuun, sillä retkikohteemme oli Rovaniemellä SantaParkissa ja Joulupukin Pajakylässä Napapiirillä. Onneksi ei tarvinnut itse istua ratin takana, vaan saimme nauttia linja-auton kyydistä, joka tässä nykyisessä elämäntilanteessa on hyvinkin harvinaista herkkua. Niinpä autossa tuli otettua useammatkin päiväunet matkan aikana, luettua joululehtiä ja katseltua jouluvaloja talojen pihoissa ja ikkuinoissa.

SantaPark oli meille entuudestaan uusi tuttavuus ja omasta käynnistäni Napapiirillä oli lukuisia vuosia. Väkeä oli liikkeellä paljon ja välillä ympärillä kuuli enemmän englantia kuin suomea.Itse tykkäsin eniten jäämaasta, jossa oli todella kauniita ja taidokkaasti tehtyjä jääveistoksia. Ehdimme seuraamaan myös hienoa esitystä, josta ei vauhtia ja voltteja puuttunut. Kulkipa SantaParkissa minne tahansa, joka puolella oli kivoja yksityiskohtia ja tottakai todella jouluista. Väitetään, että SantaParkista on salakäytävä suoraan Korvatunturille. Tätä käytävää Nanna koitti löytää kiitettävällä tarmolla ja kovalla äänellä, mutta tällä kertaa se jäi löytämättä. Sama jouluinen meno jatkui tietenkin Pajakylässä. Kävimme moikkaamassa Joulupukkia ja kiertelimme hetken aikaa kaupoissa. Maa oli musta, joten pihalla saattoi vain arvailla miten kauniilta kaikki näyttäisi, jos maassa olisi ollut lumikerros.

Eilen oli siis pitkä, mutta jouluinen päivä. Ainut, mikä jäi mielenpäälle hitusen kaivertamaan, olivat kalliit hinnat. Eiväthän ne ylihinnoittelut minään yllätyksenä tulleet, mutta kaiversivat ne siitä huolimatta. Sitten, jos ajattelen asiaa puhtaasti turismin ja bisneksen kannalta, niin eipä niillä hinnoilla taida olla silloin juuri väliä, jos lennät Japanista saakka Joulupukkia katsomaan. Silloin maksat yhteiskuvasta Joulupukin kanssa sen mitä pyydetään.

Kotimatka oli aikamoisessa myräkässä ajamista, mutta niin vain ehdimme saman vuorokauden puolella kotiin Jouluradion Hoosiannaa kuuntelemaan. Omiin joulukuun hupsuihin perinteisiin ja tapoihin kuuluu ensimmäisen adventtisunnuntain vastaisena yönä kahdeltatoista Jouluradiosta kuuluvan Hoosiannan kuuntelu. Tämän vuoden versio tästä adventtiajan virrestä oli mielestäni oikein onnistunut ja tykkäsin siitä paljon.

Tänään pääsin sitten itsekin Hoosiannaa laulamaan adventin perhekirkkoon ja sen jälkeen maistuvalle joulupuurolle. Lyhyesti voisi sanoa, että joulukuu on alkanut varsin lennokkaasti. Hieman saisi tahti rauhoittua, niin pysyisi itsekin paremmin mukana. Leppoisaa alkavaa viikkoa kaikille!

6 kommenttia:

  1. Teillähän on ollut kiva reissu :) Varmasti hieno tuo jäämaa. Mukavaa joulunodotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mukavaa joulun odotusta Kissankulmallekin! Reissu oli oikein onnistunut!

      Poista
  2. Mekin käytiin yksi kesä Pajakylässä. Santa Park ei ollut silloin vielä auki. Hieno paikka kesälläkin! Katsoitko Puumaja-hotellin huonehintoja Santa Parkissa? Huh huh! Mutta niin kuin sanoit ulkomailta tulevien elämysmatkalla ei varmaan hintalappuja katsella 😀🎅🏻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En hoksannut katsoa Puumaja-hotellin hintoja, mutta voin yrittää kuvitella ne. Jos Pajakylässä Fazerin sinisestä pyydettiin 7,5e, niin siitä voi ehkä jotakin päätellä erikoishotellihuoneiden hinnoista.

      Poista
  3. Santa Parkin ja Pajakylän käynnistäni on tosi monta vuotta. Tutustuin Syväsenvaaraan ihan "ruohonjuuritasolla" opiskeluaikana Rovaniemellä kesätöissä ollessani. Santa Parkia ei ollut, mutta oli mustikoita vaaran rinne aivan sinisenään. Ämpärikaupalla sieltä marjoja kannettiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maisema taisi olla aika erinäköinen, mutta taatusti luonnonmukaisempi mitä tänä päivänä.

      Poista