tiistai 24. maaliskuuta 2020

Koronapäiväkirja su-ma 22-23.3.2020 "Unessa ja valveilla"



Sunnuntain vastaisena yönä  näin koronaunia. En muista niistä oikeastaan mitään muuta kuin aiheen ja sen, että ne olivat jotenki ahdistavia. Painajaisia ne eivät olleet, mutta aamulla herätessäni oma fiilis oli jollakin tapaa alavireinen ja kurkkua kuristi. Ja ei se mikään ihme ole, että korona tulee jo uniinkin, sen verran paljon siitä joka puolella puhutaan. Kun aivot käyvät ylikierroksilla päivällä, on niiden yön aikana saatava asiat järjestykseen vaikka sitten levottomilla unilla.

Sunnuntai meni kotona ulkoillessa ja ollessa, niin kuin sunnuntait usein menevät. Meidän eilinen synttärisankari sai iloisen yllätyksen ystävältään. Olimme ulkona, kun ystävän perheen auto kaarsi pihaan ja hän toi meidän neitille synttärilahjan. Siitä riitti hyvää mieltä koko päiväksi. Lopuksi tytöt toivottivat normaalien "heippa"-huutojen lisäksi toisilleen: "Pysy terveenä!". Ihania tyttösiä molemmat:)

Koska isäkämies tarvitsi tulevaa etätyöviikkoa silmälläpitäen työpaikaltaan tavaraa, päätimme tehdä pienen ajelun ja hakea tavarat sunnuntainta, jolloin talo oli epäilemättä tyhjä. Työpaikalla haisi kuin uimahallissa, joten ei tarvinnut epäillä, etteikö siivousta olisi tehostettu, niin kuin ovella olleessa ilmoituksessa luvattiin. Uskoisin, että tämän koronapandemian jälkeen mm. siivoojien työtä arvostetaan aikaisempaa enemmän. 

Ja sunnuntain jälkeen koitti uusi viikko ja maanantai. Lähdin töihin siivoamaan. Koska oppilaiden etämateriaalit saatiin edelllisellä viikolla kasaan, oli aika tehdä sellaisia hommia, joihin ei tahdo normaalina päivänä olla aikaa ja siivoaminen on yksi niistä. Nyt ovat laatikot ja kaapit siisteinä ja turhat roippeet roskissa. Mukavampi palata töihin sitten aikanaan. Päivän päätteeksi kokosin auton takapenkille aikamoisen läjän kansioita ja kirjoja. Huomenna on minunkin aika aloittaa etätyöt. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti