keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Koronapäiväkirja tiistaina 24.3.2020 "Etätöiden ihanuutta"



Tiistaina ne sitten alkoivat: etätyöt. Virittelin koneen, kirjat ja kansiot olohuoneen pöydälle ja päätin tehdä parhaani. En ole millään tavalla omalla maaperälläni silloin, kun joudun tekemisiin koneiden kanssa. Kyllä minä kirjoitan, mutta jos pitää hallita erilaisia ohjelmia, selaimia ja alustoja, liikun kovasti heikoilla hangilla. Onneksi työkaverit auttavat ja sekin on omalta osaltaan helpottanut, että kaikki olemme sillä tavalla samassa veneessä, ettei tässä etähommassa kukaan kovin pro ole heti ensimmäisenä päivänä.

Ja jos rehellisesti sanon, niin aikamoista hässäkkää se ensimmäinen etäpäivä olikin. Keskittyminen olisi pitänyt saada suunnata omiin töihin täysin, mutta eihän siitä mitään tullut, koska koko muu elämä pyöri siinä ympärillä. Lapset olivat ilahduttavan innoissaan siitä, että äiti oli päivän kotona ja siitäkin seurasi oma pöhinänsä. Nuorimmaisen hoitamisesta vastasi päivällä käytännössä Pipsa Possu. Eläköön telkkarin tallenteet! Ehkä tämän poikkeusajan ajaksi kannattaa unohtaa kaikki ylevät periaatteet ruutuajasta ja sen sellaisesta ihan  kokonaan. 

Hallitus valmistelee uusia tiukennuksia nykyisiin rajoituksiin. Tätä taustaa vasten mekin tiukensimme rajoituksia kotona. Olen kamppaillut sen asian kanssa, että meillä on käynyt kavereita pihalla, mutta onko se oikein. Koko ajan tulee vain vahvemmin sellainen tunne, että kaikkien pitäisi nyt entistä tarkemmin noudattaa suosituksia ja siksi mekin päätimme, että nyt loppuvat kaverikyläilyt myös pihalla. Eihän se mukavaa ole, mutta nyt vain tuntuu, ettei oikein muutakaan voi. Ainoastaan uusia suosituksia ja määräyksiä noudattamalla tämä pandemia voidaan pysäyttää. Onneksi on toimiva netti, puhelimet, somemaailma ja kaikki muu. Paras esimerkki tästä oli eilen, kun yksi tytöistä huikkasi ulko-ovelta menevänsä ulos kaverinsa kanssa. Puhelin oli kädessä ja kaveri oli puhelimen toisessa päässä. Kumpikin kiikkui omalla pihallaan:)

On ihan selvää, että jossakin vaiheessa hajoaa pää. Tai ainakin melkein. Mutta niin pitkään kuin jaksamme, me jatkamme nyt tällä valitulla tiellä.

2 kommenttia:

  1. Pyysit vinkkejä tylsyyden poistamisen nuorisolle. Kangaspuut autotalliin ja mopohommat katokseen, kun ilma vielä vähän lämpenee. Mummuliinilla on kuteita vintti täynnä. Kasvihuone valmiuteen ja taimet kasvamaan sisälle. Kasvua on mukava seurata. Herneet ja krassi itävät nopeasti ja niistä saa aineksia vaikka salaattiin. Kukista samettiruusu ja krassi itävät myös nopeasti. Teidän ihanan isot terassit voivat inspiroida nuorisoa vaikka minkälaisiin luoviin ratkaisuihin, joissa voi ns.vaihtaa maisemaa. E-kirjasto toimii varmaan teilläkin kivijalkakirjaston ollessa kiinni.
    Onneksi kevät on jo pitkällä ja kesäkin jo kurkistaa. Sillä on suuri vaikutus tässä kurjassa tilanteessa ja ulkona voi aina olla näin maalla. Koitetaan pysyä terveenä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyviä ideoita kaikki! En voinut olla nauramatta ääneen tuolle idealle, että autotallin mopohommat siirrettäisiin katoksen alle ja kangaspuut tuotaisiin autotalliin:) Minulle se sopisi kyllä, mutta tiedät tämän perheen iskämiehen varsin pedantin luonteen ja halun pitää paikat järjestyksessä :D Joudumme valitettavasti jättämään tämän idean toteutumatta, jos haluamme pitää iskämiehen Puronvarren puurovahvuudessa edelleenkin. Mutta ehdottomasti aion tämän idean hänelle kertoa. Ihan vain jo senkin takia, että näen sen tyrmistyneen ilmeen, joka siitä seuraa:DDDDDD

      Onneksi korona iski nyt keväällä. Ajattele, jos tämä kaikki käytäisiin läpi marraskuun räntäsateessa.

      Poista